Een afbeelding van Portier 51, het nieuwe woonproject op de vroegere bibliotheeksite in de Moensstraat in Mechelen.
Volledig scherm
Een afbeelding van Portier 51, het nieuwe woonproject op de vroegere bibliotheeksite in de Moensstraat in Mechelen. © CAAAP

Portier 51 zoekt uitbater met hart voor circulair ondernemen en stadslandbouw

MechelenProjectontwikkelaar CAAAP is een zoektocht gestart naar een creatieve ondernemer voor de oude portierswoning van de vroegere stadsbibliotheek van Mechelen. “We zoeken een uitbater met een hart voor circulair ondernemen en bij uitbreiding een passie voor stadslandbouw.”

  1. Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuurtjes voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen
    Mechelen

    Leerlingen Het Zonnehuis kopen kookvuur­tjes voor Oekraïense vluchtelin­gen in Mechelen

    De leerlingen van GO! Freinetschool Het Zonnehuis in Mechelen verkochten 120 plantenstekjes ten voordele van vluchtelingen uit Oekraïne. Met het ingezamelde geld kochten ze zeven elektrische kookplaten voor de vluchtelingen die in Mechelen verblijven. “De leerlingen ontvingen van een grootouder reuzegrote planten met veel stekken. Ze maakten er 120 kleinere plantjes van, klaar om te verkopen. Ze verkochten de plantjes aan ouders en grootouders, na school aan de schoolpoort en ook op de opendeurdag. De leerlingen kochten met het ingezamelde geld zeven elektrische kookplaten en gaven die aan de vluchtelingen in Hotel Montreal. De leerlingen van de derde graad van juf Hilke werkten samen met de oudste kleuters van juf Martine en stagiaire Susan aan het project”, deelt de school mee.