Schouwbrand aan de Stuivenbergbaan
Volledig scherm
Schouwbrand aan de Stuivenbergbaan © David Legreve

Pompiers rukken uit voor schouwbrand

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. “Hij sloeg me uit de stoel, sleurde me naar de veranda en wurgde me”: man riskeert 4 jaar cel voor zwaar partnergeweld
  PREMIUM
  Bonheiden

  “Hij sloeg me uit de stoel, sleurde me naar de veranda en wurgde me”: man riskeert 4 jaar cel voor zwaar partnerge­weld

  Een celstraf van 4 jaar met probatie-uitstel. Dat vorderde het parket donderdag tegen een 39-jarige man uit Bonheiden. Hij stond terecht voor een poging doodslag op zijn ex-partner. Hij wurgde haar meermaals en stapte zelfs met een keukenmes op de vrouw af. “Ik had echt schrik dat ik die dag ging sterven”, getuigde ze over het hallucinante partnergeweld van een man met twee gezichten.