MECHELEN - De supermarkt Lidl langs de Leuvensesteenweg in Mechelen
Volledig scherm
MECHELEN - De supermarkt Lidl langs de Leuvensesteenweg in Mechelen © Google Maps

Politie vat winkeldieven dankzij de hulp van fietsende scholier: “Zij bood de agent haar fiets aan in de achtervolging”

MechelenTwee mannen van 25 en 32 jaar oud zitten in de gevangenis van Mechelen nadat ze eerder deze week werden opgepakt na een winkeldiefstal. De politie kon één van hen arresteren dankzij de hulp van een scholier die tijdens de achtervolging haar fiets aan een politie-agent gaf.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Asielzoeker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstallen
  Mechelen

  Asielzoe­ker (20) riskeert 14 maanden cel voor twee diefstal­len

  Zurab N., een 20-jarige Georgiër die asiel zocht in ons land, stond maandag voor de rechter na twee diefstallen in Mechelen. In juli werd hij samen met een kompaan betrapt door de camera’s van een elektrozaak in Mechelen. Beiden waren er toen vandoor gaan met de inhoud van de kassa; zo’n 1.350 euro. Na zijn arrestatie werd hij ook nog herkend bij de diefstal van een dekstop in een computerwinkel langs de Brusselsesteenweg. Ook hier werd hij bijgestaan door diezelfde kompaan. Zeggen wie dat was, wou hij niet. Zich excuseren voor de diefstallen deed hij wel. “Inmiddels beseft hij dat hij deze weg niet wil inslagen”, zei zijn advocate Sylke Vankeerberghen. Op het moment van de diefstallen verbleef de man in een asielcentrum. Zijn aanvraag om te mogen blijven in ons land, werd inmiddels afgekeurd. Het parket eiste een celstraf van 14 maanden effectief gekoppeld aan een geldboete die kan oplopen tot 480 euro. De verdediging vroeg enige mildheid.