De stad Mechelen organiseerde samen met de politie en het parket een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van een steekpartij aan het station van Mechelen Nekkerspoel. Van links naar rechts: Lieselotte Claessens (parketwoordvoerster), burgemeester Alexander Vandersmissen en korpschef Yves Bogaerts.
Volledig scherm
De stad Mechelen organiseerde samen met de politie en het parket een gezamenlijke persconferentie naar aanleiding van een steekpartij aan het station van Mechelen Nekkerspoel. Van links naar rechts: Lieselotte Claessens (parketwoordvoerster), burgemeester Alexander Vandersmissen en korpschef Yves Bogaerts. © Marc Aerts

Politie, parket en stad reageren na steekpartij aan station Nekkerspoel: “Incident staat los van mogelijke problemen in de wijk, maar politie zal verhoogd aanwezig blijven in de wijk”

MechelenDe steekpartij aan het station van Nekkerspoel heeft weinig te maken een lokaal probleem in de wijk”, dat is maandag gezegd op een gezamenlijke persconferentie tussen politie, parket en de stad Mechelen. Bij de steekpartij zondagavond raakte een 28-jarige uit Zaventem gewond, twee verdachten worden momenteel nog opgespoord door politie en en parket. 

 1. Rupel Boom kansloos onderuit in degradatieduel bij Hoogstraten (1-0): “Bij tegengoal leken we wel een kleuterklas”

  Rupel Boom kansloos onderuit in degradatie­du­el bij Hoogstra­ten (1-0): “Bij tegengoal leken we wel een kleuter­klas”

  Rupel Boom deed zaterdagavond een slechte zaak in de strijd om het behoud. Een doelpunt van Fall kort na de pauze bleek voldoende voor Hoogstraten om de volle buit te pakken en de ploegen onderaan de stand nog wat dichter bij mekaar te brengen. Een gemiste kans voor Boom dat naliet om aansluiting te vinden met de middenmoot, maar daar eigenlijk ook nooit echt de kansen toe kreeg.
 2. Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeerde auto hoog oplopen
  Mechelen

  Politie grijpt in nadat gemoederen tijdens discussie over geparkeer­de auto hoog oplopen

  In de buurt van het Papenhof Park in de Mechelse wijk Nekkerspoel is er zondagnamiddag een ruzie ontstaan tussen twee families. Naar eigen zeggen omwille van een foutief geparkeerde wagen. De politiezone Rivierenland werd erbij gehaald. Onder meer omdat het er heftig aan toe ging. Ter plaatse had de politie de situatie snel onder controle. “Het probleem was op dat moment al opgelost”, vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Rivierenland. “Er vielen ook geen gewonden. ”