Illustratiebeeld van een andere controleactie (niet in Mechelen)
Volledig scherm
Illustratiebeeld van een andere controleactie (niet in Mechelen) © Baert

Politie neemt te snelle steps in beslag: “Wegpiraten vormen gevaar voor zichzelf en anderen”

MechelenDe lokale politie heeft vrijdag bij een controleactie in Mechelen twee elektrische steps in beslag genomen omdat ze een te hoge snelheid haalden.

 1. Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applauswissel deed veel deugd”
  voetbal tweede nationale B

  Dries Ventôse reageert met de voeten en helpt Racing Mechelen met twee goals voorbij Jong Beerschot (5-2): “Applaus­wis­sel deed veel deugd”

  De ene week is de andere niet. Vorige week voelde Dries Ventôse zich na het missen van enkele (wenkende) kansen nog verantwoordelijk voor het puntenverlies bij Lebbeke, maar zondagnamiddag kroonde hij zich alweer tot matchwinnaar voor Racing Mechelen. De Mechelaars gaven voor rust nog wel een 2-0-voorsprong uit handen tegen Jong Beerschot, maar in het slotkwartier trokken ze de zege helemaal over de streep, 5-2 werd het. Ventôse scoorde uiteindelijk twee keer tegen zijn ex-club en nam de applausvervanging én het open doekje van de thuisfans, daags na zijn drieëndertigste verjaardag, dankbaar aan.
 2. Buurman betrapt inbreker: “Twee verdachten sloegen op de vlucht”
  Mechelen

  Buurman betrapt inbreker: “Twee verdachten sloegen op de vlucht”

  De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart naar de inbraakpoging in een woning langs de Tisseltbaan. De daders werden opgemerkt bij de inbraakpoging. “Dat gebeurde wanneer de buurman van de getroffen woning thuiskwam”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Hierop sloegen twee verdachten op de vlucht.” De daders geraakten niet binnen, maar beschadigden bij de inbraakpoging wel een raam aan de achterkant van de woning.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.