De politie hield in Mechelen een controleactie op zwaar vervoer, waarbij een rupskraan in beslag werd genomen.
Volledig scherm
De politie hield in Mechelen een controleactie op zwaar vervoer, waarbij een rupskraan in beslag werd genomen. © Lokale Politiezone Mechelen-Willebroek

Politie neemt rupskraan in beslag bij controle op zwaar vervoer (en int ook voor bijna 4.500 euro aan boetes)

MechelenDe politie van Mechelen-Willebroek heeft bij een controleactie op zwaar vervoer verschillende truckers geverbaliseerd. Enkele van hen waren niet in orde met hun tachograaf, hadden hun lading niet goed vastgemaakt, stonden foutief geparkeerd of week af van zijn reisroute.

 1. Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Subsidie van 826.400 euro voor nieuw vaccinatie­cen­trum Mechelen-Katelijne: “Totale kostprijs van centrum is nog niet gekend”

  Voor de inrichting en uitbating van het nieuwe vaccinatiecentrum van Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kent het Agentschap Binnenlands Bestuur een subsidie toe van 826.400 euro. Vanaf 14 december kunnen inwoners van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne voor hun derde coronaprik terecht in het nieuwe vaccinatiecentrum aan de Guido Gezellelaan in Mechelen.
 2. Peloton de Paris verhuist met fietskledij- en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”
  Mechelen

  Peloton de Paris verhuist met fietskle­dij en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”

  Horecazaak en cycling brand Peloton de Paris uit Mechelen ruilt in het voorjaar van 2022 de Hoogstraat in voor de Bruul. In de winkelstraat gaan zaakvoerders Wendy Janssens en Stijn De Groef, die eerst nog een pop-up gaan openen in de Geitestraat, zich focussen op het horecaverhaal en de fietskledij. Voor fietsreparaties kan je nog steeds in de Hoogstraat terecht bij de nieuwe zaak Secteur Pavé.
 3. Mechelen zoekt vrijwilligers voor in het onderwijs: “Door de afwezigheden van leerlingen, onderwijzend en administratief personeel wordt het voor veel scholen steeds moeilijker”
  Mechelen

  Mechelen zoekt vrijwilli­gers voor in het onderwijs: “Door de afwezighe­den van leerlingen, onderwij­zend en administra­tief personeel wordt het voor veel scholen steeds moeilijker”

  Het stadsbestuur van Mechelen zoekt naar vrijwilligers die tijdens de vierde coronagolf een handje willen meehelpen in het lokaal onderwijs. Het takenpakket van deze vrijwilligers, die de komende drie weken worden ingezet, hangt af van de school. De stad zocht ook naar een invulling van de extra studie-uren in de scholen.