Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Politie houdt mogelijke koperdieven staande

MechelenEen interventieploeg van de Mechelse politie heeft een bestelwagen staande gehouden vol koper. De inzittenden werden ter beschikking gesteld van het parket op verdenking van diefstal.

 1. Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”
  Mechelen/Walem

  Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilli­gers hulpgoede­ren inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

  Enkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.
 2. Holly Tshimanga (Rupel Boom) wil ontgoochelende heenronde doen vergeten: “Coach heeft mijn vertrouwen hersteld”
  voetbal eerste nationale

  Holly Tshimanga (Rupel Boom) wil ontgooche­len­de heenronde doen vergeten: “Coach heeft mijn vertrouwen hersteld”

  Rupel Boom sloot 2021 af met een deugddoende zes op zes die de Steenbakkers langzaam maar zeker uit de degradatiezone leidde. Het spreekt dan ook voor zich dat Holly Tshimanga en zijn maats de draad weer willen oppikken tegen SK Heist. In de heenronde baarde het onderlinge duel een spreekwoordelijke muis (0-0), maar het Rupel Boom van vandaag valt geenszins te vergelijken met dat van vier maanden geleden.
 1. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterworkshops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 winterwork­shops in Mechelen en omstreken kom jij de koude dagen door

  De gezellige feestdagen zijn weer voorbij en voorlopig staat de zomer nog niet voor de deur. Je kan deze koude en natte dagen doorbrengen onder een dekentje voor de open haard of je kan ervoor kiezen om samen met je familie en vrienden de deur uit te gaan voor een leuke winterworkshop. Van een lightbox maken in Puurs tot haken in Lier: Met deze 7 activiteiten in Mechelen en omstreken kom jij ongetwijfeld de koude dagen door.