Marie-Louise Verheyen stopt na 59 jaar met Comtex, haar winkel op de IJzerenleen in Mechelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Marie-Louise Verheyen stopt na 59 jaar met Comtex, haar winkel op de IJzerenleen in Mechelen. © Wannes Vansina

“Plots was ik het muug”: Marie-Louise stopt na 59 jaar met Comtex

MechelenIn de loop van het jaar valt het doek voor Comtex, de handwerkwinkel op de hoek van de IJzerenleen en de Lange Schipstraat. Uitbaatster Marie-Louise Verheyen (77) vindt het welletjes na liefst 59 – negenenvijftig! - jaar.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. Risicopatiënte, maar toch heropent Marie-Louise (74) haar levenswerk: “Stoffenwinkel is mijn amusement”
  PREMIUM

  Risicopa­tiën­te, maar toch heropent Ma­rie-Loui­se (74) haar levenswerk: “Stoffen­win­kel is mijn amusement”

  De heropening van de stoffenwinkels heeft maandag voor een rush gezorgd van mensen die zelf een mondmasker willen maken. In Mechelen was het zowel bij Nostex, Veritas als Stitch & Co rijtje schuiven en ook bij Comtex was het druk. Dat ook de winkel op de IJzerenleen open is, mag verbazen, want uitbaatster Marie-Louise Verheyen (74) behoort tot de risicogroep. Ze twijfelde geen moment. “Zeven weken sluiting was lang genoeg!”