Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, in Technopolis.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa, in Technopolis. © David Legreve

Plopsa stelt vlekkenplan voor zwembadcomplex voor: “Slechts 12,5% bos moet sneuvelen”

Plopsa heeft woensdag meer toelichting gegeven over zijn plannen om een zwembad en waterpretpark te bouwen aan Technopolis. De groep stelde tijdens de infomarkt geen kant-en-klaarproject voor, wel een vlekkenplan. Bedoeling was feedback te krijgen uit de buurt. “Slechts 12,5% van het bos moet verdwijnen”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. Actiecomité Groene Buffer van Mechelen-Zuid reageerde eerder positief, maar blijft erbij dat de site niet geschikt is voor een Plopsaqua.

0 reacties

 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”
  Brasschaat/Beveren/Borsbeek

  The Big Bounce on Tour is gigantisch succes: “Tot eind juni naar meer dan 50 scholen en ook boekingen voor september lopen als een trein”

  De broers Jan en Guy Pluym van Feathers Events lanceerden begin dit jaar het idee om met hun muziekfestival in combinatie met springkasten, The Big Bounce, naar de Vlaamse scholen te trekken. Een schot in de roos, want tot eind juni zitten ze helemaal volgeboekt. Vlaamse scholen zagen het blijkbaar als een perfect alternatief voor afgelaste schoolreizen. De broers breiden het concept uit naar begin van het volgend schooljaar en naar steden en gemeeten.
 3. “Hans Bourlon, voor een Plopsabad mogen geen bomen wijken”: met tekeningenexpo protesteren Mechelse kinderen tegen plannen Studio 100

  “Hans Bourlon, voor een Plopsabad mogen geen bomen wijken”: met tekeningen­ex­po proteste­ren Mechelse kinderen tegen plannen Studio 100

  Het Zennebeemdenbos in Mechelen was zaterdag het decor van de bijzondere tentoonstelling ‘Hey Hans’. Met kindertekeningen, teksten en gedichten protesteerde de actiegroep ‘Groene Buffer Mechelen Zuid’ er tegen de komst van het Studio 100-waterpretpark. “Hans Bourlon houdt van de natuur, en wij houden van ons bos. Dit is niét de beste plek voor zijn park”, zegt initiatiefnemer Jan De Coster.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek