Zondag mochten watersporters gratis de Binnendijle op in ruil voor een handtekening voor de invoering van statiegeld.
Volledig scherm
Zondag mochten watersporters gratis de Binnendijle op in ruil voor een handtekening voor de invoering van statiegeld. © Xavier Cloetens

Ploggers houden petitie voor statiegeld op drankverpakkingen

MechelenDe Mechelse vzw Klimaan en Plogging Mechelen hebben zondag actie gevoerd voor statiegeld op drankverpakkingen. Wie een petitie voor de invoering ondertekende, mocht gratis het water op.

 1. Tattoo Freedom is klaar met opbouw van hondenasiel in Bosnië: “In april keren we terug”
  Mechelen

  Tattoo Freedom is klaar met opbouw van honden­asiel in Bosnië: “In april keren we terug”

  Tattoo Freedom uit Mechelen is klaar met de opbouw van het hondenasiel in het Bosnische Novo Brcko. De tattooshop tatoeëerde begin dit jaar 24 uur lang om geld in het laatje te brengen voor het goede doel. Om en bij de 5.000 euro werd er ingezameld. Daarnaast werden er nog twee eetdagen georganiseerd in Duffel. Deze maand trokken een tiental collega’s van de Freedom Clan naar Bosnië om aan de werken te beginnen. “Ondertussen zijn deze werken afgerond. Er is momenteel ruimte voor een 18-tal honden een een ruime uitloop. In april 2023 keren we terug naar het asiel om enkele uitbreidingswerken te doen. Het zal dan drie keer zo groot worden. Nogmaals onze dank aan de vele mensen die ons hebben ondersteunt en dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus zaakvoerder van Tattoo Freedom Marc Willems.
 1. Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”
  PREMIUM
  Mechelen

  Discussie over paaltjes laait opnieuw op: “De Vesten worden gebruikt als excuus om de stops opnieuw in te voeren”

  Een aantal inwoners van de wijken Nekkerspoel en Mechelen-Noord maakt zich grote zorgen over de herinrichting van de Vesten. Dat bleek dinsdagavond tijdens een infovergadering georganiseerd door de actiecomités tégen de huidige plannen. Vooral de komst van vier stops in de wijk beroert de gemoederen. “De Vesten worden gebruikt als excuus om ze opnieuw in te voeren, ditmaal zonder overleg, zonder inspraak of bevraging.” Volgens de mobiliteitsschepen zijn daar goede redenen voor.