Kristof Calvo bij zijn eedaflegging.
Volledig scherm
Kristof Calvo bij zijn eedaflegging. © David Legreve

Pleitbezorger sterke commissies zelf vaakst afwezig

Mechelen“In een drukke agenda is het soms keuzes maken.” Zo reageert Kristof Calvo (Groen) op het nieuws dat van alle leden hij het vaakst afwezig is op Mechelse commissievergaderingen.

 1. Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lierse-Kempenzonen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”
  bekervoetbal Antwerpen

  Geen stunt voor Nick Spaenhoven en Racing Mechelen in bekerduel bij Lier­se-Kempenzo­nen (5-1): “Niet gefloten penalty was kantelpunt”

  Racing Mechelen is er niet in geslaagd te stunten op het veld van Lierse-Kempenzonen. De troepen van trainer Greg Vanderidt hielden voor rust gelijke tred en slaagden er na rust zelfs in om even paniek te zaaien door terug te slaan tot 2-1, maar enkele minuten later volgde een kantelpunt. De bal ging niet op de stip ging voor Racing na een haakfout op Carrez en aan de overkant wel voor vermeend handspel. Bij die 3-1-tussenstand was de partij gespeeld en daarna diepte de thuisploeg in het slot de score nog uit tot een overdreven 5-1.
 2. Lions Clubs ontvangen 135 Oekraïense kinderen in ZOO Planckendael: “Een dag ontspanning om hun zinnen te verzetten”
  Muizen

  Lions Clubs ontvangen 135 Oekraïense kinderen in ZOO Plancken­dael: “Een dag ontspan­ning om hun zinnen te verzetten”

  Zes Lions Clubs uit het Antwerpse ontvingen op zaterdagmorgen 135 Oekraïense kinderen en hun ouders voor een dagje in ZOO Planckendael. De serviceclubs voorzagen het vervoer van en naar het dierenpark, het eten voor de gasten en betaalden hun toegangstickets. “De gezinnen konden zich aanmelden via de OCMW’s van Zoersel, Brasschaat en Linkeroever. Het is een gigantische organisatie, want naast de vele kinderen en ouders werden er ook tolken uitgenodigd om de gasten welkom te heten en te begeleiden. Met dit initiatief willen we de Oekraïense gezinnen een dagje ontspanning aanbieden, een dag ze hun zinnen kunnen verzetten. Op het einde van de dag ontvangen de kinderen een kleurboek met daarin een woordje uitleg in zowel het Oekraïens als het Nederlands”, zegt voorzitter van Lions Minerva Antwerpen Zoersel Oswald Vansintejan.