MECHELEN - De plantage werd ontdekt in een loods achter deze garagepoort.
Volledig scherm
MECHELEN - De plantage werd ontdekt in een loods achter deze garagepoort. © Tim Van der Zeypen

Plantage ontdekt nadat politie afstandsbediening van garage aantreft bij controle: parket eist tot twee jaar cel

MechelenAnderhalf jaar nadat de politie een cannabisplantage heeft ontdekt in een garage langs de Vooruitgangstraat in Mechelen-Nekkerspoel, hebben drie mannen zich ervoor moeten verantwoorden voor de rechtbank. Er werden effectieven celstraffen gevorderd van 18 maanden en 2 jaar.

 1. Ondanks pleidooi van verdediging krijgt man die voorwaarden niet naleefde een effectieve 800 euro
  Mechelen

  Ondanks pleidooi van verdedi­ging krijgt man die voorwaar­den niet naleefde een effectieve 800 euro

  Jordan B., een 22-jarige man uit Mechelen, moet voor 6 maanden naar de gevangenis. De twintiger werd eind 2021 opnieuw gedagvaard door het parket omdat hij zijn voorwaarden niet had nageleefd. “Nadat hij een probatie-opschorting had gekregen voor inbreuken op de wapenwet, pleegde hij opnieuw feiten”, luidde het op zitting. “Zo dook zijn naam twee keer op in een phishingdossier.” De Mechelaar kreeg hier recent nog celstraffen van 12 maanden en 4 jaar effectief voor. Het parket vorderde een effectieve celstraf van 6 maanden, de verdediging vroeg om daar niet in op in te gaan. Hierdoor zou zijn voorlopige vrijlating in oktober 2022 mogelijk in het gedrang komen. Na beraad ging de rechter daar niet op in. Ze veroordeelde de man tot een effectieve celstraf van 6 maanden en een bijkomende geldboete van 800 euro.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”
  Mechelen/Walem

  Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilli­gers hulpgoede­ren inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

  Enkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.