Veerle Decnopper in De Floeren Aap, met haar romandebuut 'Clémentine. Het meisje van de piano'.
Volledig scherm
Veerle Decnopper in De Floeren Aap, met haar romandebuut 'Clémentine. Het meisje van de piano'. © Wannes Vansina

Piano-ontdekking inspireert vinder tot eerste roman: “Het instrument is als een kind”

Mechelen“Ik wil die piano nooit meer kwijt.” De authentieke Pleyel die caféhoudster, recensente en kunstenares Veerle Deknopper (45) begin dit jaar voor een prikje kocht in een kringloopwinkel, blijkt niet alleen een bijzonder instrument, maar ook een muze. Het klavier inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste roman: ‘Clémentine. Het meisje van de piano’. “Zonder die Pleyel was het boek er nooit gekomen”, zegt ze.

 1. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantiekampen van Mechelen en omstreken voor deze zomer
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Dit zijn de 8 leukste vakantie­kam­pen van Mechelen en omstreken voor deze zomer

  Op zoek naar een leuk zomerkamp voor je kroost? Dan biedt een van deze vakantiekampen misschien wel de oplossing. Van watersport in Mechelen tot dansen in Lier: Met deze 8 vakantiekampen in Mechelen en omstreken zal je je deze zomer zeker niet vervelen! Heb je een leuk kampje gevonden? Wees er dan vlug bij en aarzel niet om je kinderen in te schrijven.
 2. School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddingsboei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”
  PREMIUM
  Mechelen

  School gooit ‘t Echt Mechels Theater reddings­boei: “Na bijna 2 jaar hebben we de moed nooit opgegeven”

  ’t Echt Mechels Theater is onder dak. Op 25 februari speelt het nu al twee jaar thuisloze gezelschap zijn eerste voorstelling in Campus Tesse. “Een geschenk”, klinkt het bij de vereniging, die ruim twee jaar geleden haar vaste stek moest verlaten. Het bijhuis van atheneum Pitzemburg is nu al de reddingsboei voor verschillende verenigingen en wint zo aan cultureel belang. “Er is ruimte voor meer.”