In de Lakenmakersstraat is een PFAS-vervuiling ontdekt. Rechts ligt de woning waarachter het bedrijf gevestigd is, links de speeltuin en school De WEGwijzer.
Volledig scherm
In de Lakenmakersstraat is een PFAS-vervuiling ontdekt. Rechts ligt de woning waarachter het bedrijf gevestigd is, links de speeltuin en school De WEGwijzer. © Google

PFAS-vervuiling ontdekt nabij school en speeltuin in woonwijk: “Uit voorzorg nemen we de perimeter vrij groot”

MechelenTientallen gezinnen van de wijk Nekkerspoel in Mechelen krijgen van de stad de raad om voorzichtig te zijn met onder meer groenten en fruit uit hun tuin. Er is een PFAS-vervuiling ontdekt, afkomstig van een bedrijfje in de Lakenmakersstraat. Volgens schepen van Leefmilieu Patrick Princen is er geen gevaar voor de kinderen van de vlakbij gelegen school De WEGwijzer en de aangrenzende speeltuin. “Ik heb expliciet de vraag gesteld of er risico’s zijn voor de school en het antwoord is nee", zegt hij.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”
  PREMIUM
  Berlaar

  Man (33) slaat gevelsteen stuk op hoofd van aannemer en dreigt met aanslag op parket: “Het was dom, maar ik wist geen blijf meer met mezelf”

  Een 33-jarige man uit Brasschaat riskeert de internering, nadat hij bij een bouwgeschil met een gevelsteen op het hoofd van een aannemer heeft geslagen. Na die dagvaarding dreigde hij, via een telefoontje naar het callcenter van Mercedes nota bene, ook nog met een aanslag op het parket. Ook hiervoor moest hij zich donderdag verantwoorden. De verdediging nuanceerde de feiten en vroeg begrip. “Hij was volledig óp.”