Stijn De Groef en Wendy Janssens verhuizen met Peleton de Paris naar de Bruul
Volledig scherm
Stijn De Groef en Wendy Janssens verhuizen met Peleton de Paris naar de Bruul © David Legreve

Peloton de Paris verhuist met fietskledij- en bar naar Bruul: “In de Hoogstraat hebben we een gebrek aan ruimte”

MechelenHorecazaak en cycling brand Peloton de Paris uit Mechelen ruilt in het voorjaar van 2022 de Hoogstraat in voor de Bruul. In de winkelstraat gaan zaakvoerders Wendy Janssens en Stijn De Groef, die eerst nog een pop-up gaan openen in de Geitestraat, zich focussen op het horecaverhaal en de fietskledij. Voor fietsreparaties kan je nog steeds in de Hoogstraat terecht bij de nieuwe zaak Secteur Pavé.

 1. Charlotte zet bakkerstraditie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Charlotte zet bakkerstra­di­tie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”

  Charlotte De Graef (31) opent morgen dinsdag ’t Salon, een nieuw horeca-adresje achter het stadhuis van Mechelen. In een decor dat zo lijkt te zijn weggeplukt bij de bomma, bedient ze haar klanten met een lekkere kop koffie of een ‘tasje’ thee. Dé specialiteit is echter afternoon tea, met onder meer huisgemaakte scones. Daarmee zet ze op haar manier de bakkerstraditie De Graef van haar ouders en grootouders verder, want aan hun verhaal in Sint-Katelijne-Waver komt na meer dan vijftig jaar stilaan een eind.
 2. Drugsgebruiker komt er vanaf met probatie-opschorting
  Mechelen

  Drugsge­brui­ker komt er vanaf met probatie-opschor­ting

  Een 20-jarige Mechelaar is door de rechter veroordeeld tot een probatie-opschorting. De twintiger stond in december terecht voor het bezit en gebruik van drugs. In februari 2021 werd hij betrapt met bijna 4 gram cannabis. Dat gebeurde nadat de politie was opgebeld door omstaanders voor overlast op de parking van fastfoodrestaurant McDonalds. De jonge Mechelaar ontkende het drugsgebruik niet. Hij kon er vanaf geraken met een minnelijke schikking, maar die werd niet betaald. Op zitting vroeg hij enige mildheid van de rechter. “Ik had die dag stress en daarom stelde een vriend voor om mee te smoren”, klonk het bij de Mechelaar. Na beraad ging de rechter daar op in. Ze vond de feiten voldoende bewezen, maar legde hem voorlopig nog geen straf op. De komende drie jaar moet hij zich wel aan een aantal voorwaarden houden.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.