Een archiefbeeld van een alcoholcontrole in de regio. Afgelopen weekend werden, eerder uitzonderlijk in Mechelen, veel zware drinkers aan de kant gezet.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van een alcoholcontrole in de regio. Afgelopen weekend werden, eerder uitzonderlijk in Mechelen, veel zware drinkers aan de kant gezet. © Foto Legreve

Passagier (22) wil wegrijden met auto nadat chauffeur positief blaast bij alcoholcontrole: “Zonder documenten op zak en bijzonder opgefokt en agressief”

MechelenEen 22-jarige man uit Moldavië is na een alcoholcontrole afgelopen weekend opgepakt. De twintiger zat als passagier in een voertuig dat werd tegengehouden tijdens een WODCA-actie. Wanneer de chauffeur positief blies, wilde hij met het voertuig wegrijden. “Maar niet enkel was hij duidelijk onder invloed van drugs, hij had ook totaal geen papieren op zak”, klinkt het.

 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margaretatunnel – verbindingsweg opent pas voor autoverkeer na extra veiligheidstesten
  PREMIUM
  Mechelen

  Mechelaars ontdekken al fietsend en feestend nieuwe Margareta­tun­nel – verbin­dings­weg opent pas voor autover­keer na extra veilig­heids­tes­ten

  Al fietsend en feestend ontdekten vele honderden Mechelaars het voorbije weekend de tangent, de gloednieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg en het Douaneplein. Nu er nog geen wagens door de Margaretatunnel rijden, kon er naar hartenlust worden gespeeld, gedanst, gestept en meer. Als de bijkomende veiligheidstesten afgerond zijn, gaat de tangent begin juli open voor het autoverkeer.
 1. Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperiode?”
  PREMIUM
  Sint-Katelijne-Waver/Mechelen

  Maxim (17) schrijft open brief over zin en (vooral) onzin van examens: “Wat als je een moeilijk moment kent midden in je examenperi­o­de?”

  Een open brief van Maxim Jeurissen (17) uit Sint-Katelijne-Waver heeft de aandacht getrokken van de Vlaamse Scholierenkoepel. Maxim schreef een opiniestuk over de zin en onzin van examens. “Er wordt te veel druk gelegd op die paar weken in december en juni”, vindt de jongeman. De Vlaamse Scholierenkoepel zou Maxim graag betrekken bij overlegmomenten.