Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © David Legreve

Parket hoopt met strenge effectieve celstraf dat jonge drugsdealer leert uit zijn verleden

Mechelen2 jaar effectief en een geldboete die kan oplopen tot 8.000 euro. Die straf hangt hangt een bijna 30-jarige Mechelaar boven het hoofd voor het bezit en het verhandelen van cannabis.

 1. Mechelse huwelijksjubilarissen in de bloemetjes gezet door burgemeester
  Mechelen

  Mechelse huwelijks­ju­bi­la­ris­sen in de bloemetjes gezet door burgemees­ter

  De Mechelse burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD) heeft twintig echtparen in de bloemetjes gezet. Hij deed dat naar aanleiding van hun huwelijksjubileum. Alle jubilarissen trouwden destijds in de maand mei. Voor vier echtparen ging het om hun briljanten huwelijk (65 jaar), acht andere echtparen vierden dan weer hun diamanten huwelijk (60). De overige acht echtparen tot sloten gaven elkaar dan weer 50 jaar geleden hun ja-woord.
 2. Cephas Chimedza en Willebroekse vieren promotie naar tweede provinciale ondanks nederlaag bij Lille B: “Het was nu of nooit”
  voetbal eindronde

  Cephas Chimedza en Willebroek­se vieren promotie naar tweede provincia­le ondanks nederlaag bij Lille B: “Het was nu of nooit”

  Willebroekse promoveert naar tweede provinciale. Na de overwinning in de heenmatch tegen Lille B (2-1) verloor het zondag met 2-0, maar dankzij de zege van ASV Geel in de interprovinciale eindronde werden Cephas Chimedza en zijn maats als beste verliezers opgepikt. Een grote opluchting voor Willebroekse dat zijn wil om te promoveren nooit onder stoelen of banken stak.
 3. Cultuurcentrum trekt lessen uit corona: gespreide ticketverkoop en witruimte voor last-minute kansen
  Mechelen

  Cultuurcen­trum trekt lessen uit corona: gespreide ticketver­koop en witruimte voor last-minute kansen

  De seizoensbrochure 2022-2023 van Cultuurcentrum Mechelen (CCM) ziet er mager uit. Letterlijk, maar ook inhoudelijk. Het kiest immers voor een nieuwe aanpak met een meer gespreide ticketverkoop en de nodige witruimte voor last-minute kansen. “We hebben geleerd uit corona”, zegt cultuurschepen Björn Siffer. Het programma is daarom niet minder boeiend. De ambitie: na de pandemiedip opnieuw opklimmen naar 30.000 bezoekers.