Wijkcentrum Papenhofke was maandagavond te klein voor een buurtoverleg na de schietpartij van drie weken geleden. De burgemeester riep op tot samenwerking.
Volledig scherm
Wijkcentrum Papenhofke was maandagavond te klein voor een buurtoverleg na de schietpartij van drie weken geleden. De burgemeester riep op tot samenwerking. © Wannes Vansina

Papenhofke te klein voor buurtoverleg na schietpartij: “We moeten samenwerken!”

MechelenWijkcentrum Papenhofke was maandagavond te klein voor een buurtoverleg na de schietpartij van drie weken geleden. De burgemeester riep op tot samenwerking.

 1. Zomeruur bezorgt uitbater Horlogeriemuseum overuren: “Tegen de wijzers in draaien is meestal geen goed idee”
  PREMIUM

  Zomeruur bezorgt uitbater Horlogerie­mu­se­um overuren: “Tegen de wijzers in draaien is meestal geen goed idee”

  In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we met zijn allen over van winter- op zomeruur. Veel toestellen doen dat intussen automatisch maar in het Horlogeriemuseum in Mechelen met al zijn antieke klokken is dat net een tikkeltje meer werk. Conservator Elke Op de Beeck (44) legt uit hoe dat moet en vertelt waarom het museum op zijn 40ste verjaardag nog enkel op afspraak geopend is.
  Mechelen
 2. “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organiseert weegactie voor kampeerders
  PREMIUM

  “Hierdoor kunnen we met een gerust gevoel op vakantie vertrekken”: Politie organi­seert weegactie voor kampeer­ders

  Kampeerders die tijdens de Paasvakantie eropuit willen trekken met hun motorhome of caravan konden zaterdag terecht op de Carpoolparking in Breendonk. Daar konden ze hun voertuig preventief laten wegen. “Het geeft me een relaxter gevoel”, klonk het. Een PV kregen ze niet, wel werden eigenaars met een te zwaar voertuig naar huis gestuurd met enkele tips en tricks.
  Mechelen