Go Shil ontdekt kunstenaar Jan De Winter dankzij Marc Van Camp
Volledig scherm
Go Shil ontdekt kunstenaar Jan De Winter dankzij Marc Van Camp © David Legreve

Overleden maar niet vergeten: Kinderen maken kennis met Jan De Winter

MechelenHij mag dan vorig jaar zijn overleden, de Mechelse kunstenaar Jan De Winter blijft ook nieuwe generaties aanspreken. Zo verdiepten leerlingen van Go Shil! zich in zijn werk.

 1. Groene Bende maakt omgeving Sint-Pietersschool schoon
  Mechelen

  Groene Bende maakt omgeving Sint-Pieters­school schoon

  De schoolomgeving van de Sint-Pietersschool in de Mechelse wijk Nekkerspoel is weer spic en span. Een ‘Groene Bende’ leerlingen trok gewapend met vuilzak en grijpstok op pad in de Grote Nieuwedijkstraat en omgeving om alle rommel op te ruimen. De zwerfvuilactie kaderde in de Europese Week van de afvalvermindering, die dit jaar in het teken stond van wegwerpplastic. Eerder op de week bedachten leerkrachten en leerlingen een sensibiliseringscampagne om herbruikbare brooddozen te promoten.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.