Clementina “Tinneke” Keller de dag voor haar 106de verjaardag.
Volledig scherm
Clementina “Tinneke” Keller de dag voor haar 106de verjaardag. © David Legreve

Oudste Mechelaar overleden op 106-jarige leeftijd

MechelenDe oudste inwoner van de stad Mechelen heeft maandag het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Tinneke Keller was 106 en woonde nog altijd op haar appartement.

 1. Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”
  Beerzel

  Andy uit Beerzel bakt ‘Bjeizelse Burgers’ in nieuwe foodtruck: “Zowel klassieke burgers al speciale varianten”

  De 22-jarige Beerzelnaar Andy Truyts heeft de foodtruck Bjeizelse Burgers opgericht. De jonge ondernemer heeft op zijn kaart zowel Amerikaanse beefburgers als vegetarische burgers staan, die hij op feestjes, jaarmarkten en festivals aan de man brengt. “Als kind kwam ik vaak helpen in het Frituur ‘t Boske, gerund door mijn stiefmoeder. Haar passie voor het bakken van frietjes en het bedienen van klanten werd al snel overgebracht naar mij. Ik wou altijd al iets op zelfstandige basis doen en een eigen foodtruck leek me wel wat”, legt Andy uit. “Bjeizelse Burgers kunnen zowel klassiek, met bijvoorbeeld gebakken ajuin, als wat specialer zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld een hamburger met salami, looksaus en fetta, en een hamburger met gegrilde courgette, paprika en spek. Door zelf wat te experimenten kom ik aan nieuwe recepten voor mijn hamburgers.” Bjeizelse Burgers kon je vorig weekend nog op het Putse festival BProck vinden. Eerder stond Andy al burgers te bakken op de jaarmarkt in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en foodtruck festival Kocoon in Nijlen. “Bedoeling is dat je ons binnenkort op verschillende markten kan terugvinden en ik ben ook aan het uitkijken naar staanplaatsen voor tijdens de week. Er worden ook verschillende formules aangeboden voor feesten”, klinkt het. Meer informatie op www.bjeizelseburgers.be.
 2. Oudste vrouw van Mechelen Tinneke viert 106de verjaardag in haar appartement: “Door corona al jaar niet buiten geweest”
  PREMIUM
  Mechelen

  Oudste vrouw van Mechelen Tinneke viert 106de verjaardag in haar apparte­ment: “Door corona al jaar niet buiten geweest”

  106. Zoveel kaarsjes mag de oudste Mechelaar morgen woensdag uitblazen. Toch verblijft Tinneke Keller niet in een woonzorgcentrum, maar wel in het appartementje dat al meer dan vijftig jaar het hare is, ver weg van het coronamonster. Binnen blijven is de boodschap, maar dankzij de vele ritjes op haar hometrainer blijft de eeuwelinge in conditie.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.