Jurgen Moons, Rob Vanderbeek en Wouter Roels in de vernieuwde Aloysiuskapel.
Volledig scherm
Jurgen Moons, Rob Vanderbeek en Wouter Roels in de vernieuwde Aloysiuskapel. © Foto David Legreve

Oude kapel heeft gouden glans terug

MECHELENGroot feest vanavond in de Mechelse school BimSem. Aartsbisschop Jozef De Kesel zal er de Aloysiuskapel inhuldigen na een renovatie en restauratie van anderhalf jaar. De kapel uit 1835 herkreeg zijn gouden glans, de aftandse studie- en polyvalente zaal van de afgelopen decennia is nu een prestigieuze ontvangstruimte.

 1. De Zomer is van Mechelen sluit af met comeback: Ottertrotter in de Kruidtuin
  Mechelen

  De Zomer is van Mechelen sluit af met comeback: Ottertrot­ter in de Kruidtuin

  Na twee corona-edities komt Mechelen Feest opnieuw met een volwaardige festivalkalender. Vrijdag werd het programma van De Zomer is van Mechelen voorgesteld “met het beste van voor én tijdens corona”. Zo keert naast vaste waarden als Parkpop en Maanrock ook ‘kind van corona’ Predikheerlijke Zomer terug. De verrassing zit in de staart: de comeback van Ottertrotter, dat verhuist van het Tivolipark nar de Kruidtuin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. Eens iets anders dan Werchter of Tomorrowland? Ontdek hier alle zomerfestivals in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Eens iets anders dan Werchter of Tomorrow­land? Ontdek hier alle zomerfesti­vals in de provincie Antwerpen

  Drie weekends Tomorrowland, twee weekends Pukkelpop, vier (vier?) weekends Werchter en dan nog eens een extra festival door Tomorrowland en Werchter samen. Het lijkt wel alsof de drie groten van ons land de festivalzomer willen kapen. Maar dat wil niet zeggen dat middelgrote festivals en evenementen zich daar zomaar bij neerleggen. Een bloemlezing van wat er deze zomer zoal in de provincie Antwerpen te beleven valt. Want er bestaat wel degelijk meer dan de Tomorrowlands en Werchters van deze wereld.