Kristl Strubbe (rechts) eerder dit jaar in het Hof van Busleyden in gesprek met koningin Mathilde, met verder Bart Somers, Samuel Mareel en Alexander Vandersmissen
Volledig scherm
Kristl Strubbe (rechts) eerder dit jaar in het Hof van Busleyden in gesprek met koningin Mathilde, met verder Bart Somers, Samuel Mareel en Alexander Vandersmissen © Photo News

Oud-schepen Kristl Strubbe wordt nieuwe directeur Hof van Busleyden: “Met indrukwekkende tentoonstellingen museum steviger op kaart zetten”

MechelenKristl Strubbe is de nieuwe algemeen directeur van Museum Hof van Bysleyden in Mechelen. “Het is onze ambitie om met indrukwekkende tentoonstellingen het museum steviger op de kaart te zetten, in binnen- en buitenland”, zegt ze.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.