Greenpeace en Climate For Youth hangen een spandoek aan het Schepenhuis die oproept deel te nemen aan een Klimaatmars.
Volledig scherm
Greenpeace en Climate For Youth hangen een spandoek aan het Schepenhuis die oproept deel te nemen aan een Klimaatmars. © David Legreve

Organisatoren Mechelse klimaatmars: “Hype van klimaatbetogingen is voorbij, maar we kunnen niet opgeven”

De Mechelse afdelingen van Greenpeace en Youth for Climate Mechelen hebben maandag twee ‘banner drops’ georganiseerd om hun klimaatbetoging van vrijdag aan te kondigen. “We kunnen niet opgeven!”

1 reactie

 • Herman PLUYS

  1 jaar geleden
  Dat lawaai maken is misschien goed voor het klimaat? Maar niet voor onze oren! Misschien ook een groepje oprichten tegen het lawaai!
 1. Mechelse marktbezoekers spotten slechtvalken in Sint-Romboutstoren via telescoop: “Leuke extra voor een dagje markt”
  Mechelen

  Mechelse marktbezoe­kers spotten slechtval­ken in Sint-Romboutsto­ren via telescoop: “Leuke extra voor een dagje markt”

  Marktbezoekers kregen vandaag in Mechelen de kans om kennis te maken met de slechtvalken die zich hebben gehuisvest in de Sint-Romboutstoren. Een honderdtal bezoekers namen een kijkje door de telescopen die de vrijwilligers van Natuurpunt aan de Schoenmarkt hadden staan. “Je moet even zoeken maar eens je ze in het vizier hebt, is het heel leuk om te zien. Een leuke extra voor een dagje op de markt”, vertelt Gudrun Spildooren uit Bornem. Het initiatief ‘Slechtvalken in het vizier’ van Stad Mechelen, Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos vind je nog op de markten van 15, 22 en 29 mei. De partners willen met de actie een natuurgebied van 3.000 hectare dat wordt ontwikkeld in de Mechelse regio in de kijker zetten. “De slechtvalk is het uithangbord van onze actie. We willen een draagvlak creëren en het natuurpark en zijn ambities onder de aandacht brengen. Bezoekers krijgen ook meer informatie en weetjes aan onze stand. Voor de kinderen hebben we een bordspel ontwikkeld”, klinkt het bij Natuurpunt.
 1. Kris Slachmuylders (Racing Mechelen) over de tijd van toen: “Ontlading na laatste derbyzege was ongezien in België”
  Voetbal Traditieclubs

  Kris Slachmuyl­ders (Racing Mechelen) over de tijd van toen: “Ontlading na laatste derbyzege was ongezien in België”

  Zeventien jaar lang verdedigde Kris Slachmuylders de kleuren van Racing Mechelen. Een onbetwiste titularis was hij zelden, maar één namiddag in 2004, het jaar waarin de club haar 100-jarig bestaan vierde nota bene, volstond om zich er onsterfelijk te maken. Op 1 februari 2004 bezorgde Slachmuylders Racing, met een rake kopbal na de pauze, de laatste derbyzege tegen stadsrivaal KV (0-1).
 1. Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'
  Play

  Loredana blaast Gert Voorjans omver met interieur én stem in 'Huis Gesmaakt'

 2. River blaast bellen in een glas en vindt het supergrappig
  Play

  River blaast bellen in een glas en vindt het supergrap­pig