De Mechelse Vesten, hier aan de Brusselpoort.
Volledig scherm
De Mechelse Vesten, hier aan de Brusselpoort. © Foto David Legreve

Oppositie kritisch voor eenrichtingsverkeer op Vesten: “Waar blijft inspraak?”

Mechelen“De grote keuzes zijn gemaakt, de Mechelaar mag nog kiezen over de kleur van de bloemen in het park.” Thijs Verbeurgt (Vooruit) vatte maandagavond tijdens een gemeenteraadsdebat de kritiek van de oppositie op de plannen voor de Vesten met een beeld samen. Een voor een hekelden de sprekers het gebrek aan inspraak en participatie. PVDA waarschuwde voor een herhaling van de “wijkoorlog van Nekkerspoel”, Vlaams Belang riep de andere partijen op om een volksraadpleging af te dwingen.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Eigenaar Nathan Crockett laat Rupel Boom niet in de steek bij eventuele degradatie, maar: “Ik sta open voor een overname”
  PREMIUM
  voetbal eerste nationale

  Eigenaar Nathan Crockett laat Rupel Boom niet in de steek bij eventuele degradatie, maar: “Ik sta open voor een overname”

  Acht finales resten Rupel Boom nog om te realiseren wat hoe langer hoe minder waarschijnlijk lijkt: het behoud. Natuurlijk zijn er nog 24 punten te verdienen, om te beginnen zondag op het veld van Tienen, maar met amper vijf zeges in de eerste dertig wedstrijden zal de groep van Kevin Nicaise nu op korte termijn boven zichzelf moeten uitstijgen. Doen ze dat niet, dan moeten de Steenbakkers zich voorbereiden op een seizoen in tweede nationale en is het de vraag welke rol eigenaar Nathan Crockett dan nog zal spelen? We vroegen het hem zelf.