Curator van Museum Hof van Busleyden Samuel Mareel leidde Oostenrijks ambassadeur Elisabeth Kornfeind en Vlaamse minister-president Jan Jambon door de expo 'Kinderen van de Renaissance'.
Volledig scherm
Curator van Museum Hof van Busleyden Samuel Mareel leidde Oostenrijks ambassadeur Elisabeth Kornfeind en Vlaamse minister-president Jan Jambon door de expo 'Kinderen van de Renaissance'. © Karin Van Hees

Opnieuw hoog bezoek voor Hof van Busleyden

MechelenDe nieuwste tentoonstelling van Museum Hof van Busleyden blijft hoge gasten lokken. Nadat eerder koningin Mathilde ‘Kinderen van de Renaissance’ met een bezoekje vereerde, was het dinsdag de beurt aan de Oostenrijkse ambassadeur en de Vlaamse minister-president.

 1. “8 mei staat al drie weken in mijn agenda ingepland”: Eerste pint in café de Hanekeef werd om 8 uur getapt
  Play
  Mechelen

  “8 mei staat al drie weken in mijn agenda ingepland”: Eerste pint in café de Hanekeef werd om 8 uur getapt

  In café De Hanekeef in Mechelen werd de eerste pint vanmorgen om 8.00 uur getapt. “8 mei stond al zo’n twee tot drie weken in mijn agenda ingepland”, zeggen eerste bezoekers Koen en Debbie. Normaal opent de Mechelse bruine kroeg zijn deuren om 9.00 uur, maar speciaal voor deze gelegenheid werd er een uur vroeger geopend. “Ik denk niet dat er iemand is die vandaag tegen zijn zin zal werken”, luidt het bij Sam Van Aken van café De Hanekeef.
 2. Mechelse marktbezoekers spotten slechtvalken in Sint-Romboutstoren via telescoop: “Leuke extra voor een dagje markt”
  Mechelen

  Mechelse marktbezoe­kers spotten slechtval­ken in Sint-Romboutsto­ren via telescoop: “Leuke extra voor een dagje markt”

  Marktbezoekers kregen vandaag in Mechelen de kans om kennis te maken met de slechtvalken die zich hebben gehuisvest in de Sint-Romboutstoren. Een honderdtal bezoekers namen een kijkje door de telescopen die de vrijwilligers van Natuurpunt aan de Schoenmarkt hadden staan. “Je moet even zoeken maar eens je ze in het vizier hebt, is het heel leuk om te zien. Een leuke extra voor een dagje op de markt”, vertelt Gudrun Spildooren uit Bornem. Het initiatief ‘Slechtvalken in het vizier’ van Stad Mechelen, Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos vind je nog op de markten van 15, 22 en 29 mei. De partners willen met de actie een natuurgebied van 3.000 hectare dat wordt ontwikkeld in de Mechelse regio in de kijker zetten. “De slechtvalk is het uithangbord van onze actie. We willen een draagvlak creëren en het natuurpark en zijn ambities onder de aandacht brengen. Bezoekers krijgen ook meer informatie en weetjes aan onze stand. Voor de kinderen hebben we een bordspel ontwikkeld”, klinkt het bij Natuurpunt.
 1. Sluiting horeca in Mechelen en Lier verloopt zonder problemen
  Mechelen/Lier

  Sluiting horeca in Mechelen en Lier verloopt zonder problemen

  De sluiting van de horecazaken in Mechelen, Willebroek en Lier is op zaterdag zonder problemen verlopen. Zowel politiezone Mechelen-Willebroek als Lier kenden een avond zonder noemenswaardige incidenten. “Onze ploegen zijn de ganse dag op het terrein geweest om te sensibiliseren en voor controle”, zegt politiewoordvoerder van zone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande. “Bij sluitingsuur is alles naar wens verlopen. De maatregelen werden door zowel de klanten als zaakvoerders gerespecteerd.” In Lier moest de politie kort na sluitingstijd wel optreden op de evenementenweide aan het Lierse Stadspark. “Na de sluiting van de horecazaken was er wat volk afgezakt naar de weide. Toen we ter plaatse kwamen, is iedereen rustig naar huis vertrokken”, aldus woordvoerder van politiezone Lier Magalie Derboven.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein