Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne organiseert een ‘open prikdag’ in de Nekkerhal.
Volledig scherm
Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne organiseert een ‘open prikdag’ in de Nekkerhal. © David Legreve

‘Open prikdag’ voor 18-plussers in Nekkerhal

Mechelen, Sint-Katelijne-WaverHet vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Mechelen-Katelijne organiseert op zaterdag 24 juli 2021 een ‘open prikdag’ in de Nekkerhal. Iedereen ouder dan 18 die nog geen enkele coronaprik kreeg, kan er die dag zonder afspraak terecht voor een J&J-vaccin.

 1. AZ Sint-Maarten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”
  Mechelen

  AZ Sint-Maar­ten start bouw van afdeling kinder- en jeugdpsy­chi­a­trie: “Maar nood aan plaatsen blijft torenhoog”

  AZ Sint-Maarten in Mechelen is gestart met de realisatie van een nieuwbouw voor TheA (Therapeutisch Atelier), de dageenheid kinder- en jeugdpsychiatrie van het ziekenhuis. Midden 2022 kan deze daardoor verhuizen van Duffel naar Mechelen. Het aantal plaatsen blijft voorlopig gelijk, terwijl de nood torenhoog is. “Vorige week kregen we op tien minuten tijd zestig aanmeldingen voor vijf plaatsen”, zegt kinder- en jeugdpsychiater Daniëlle van de Merwe. In de nieuwbouw is plaats voor meer, maar AZ Sint-Maarten wacht op de overheid.
 2. GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkampioenschap' voor reddingsteams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”
  PREMIUM
  Mechelen

  GRIMP-team blikt terug op geslaagde deelname aan 'wereldkam­pi­oen­schap' voor reddings­teams: “Natuurlijk slik ik nog steeds als ik op 120 meter hoogte over het randje van een gebouw stap”

  Het GRIMP-team van Hulpverleningszone Rivierenland nam eerder deze maand deel aan GRIMP-Day in Namen. Zeg maar het wereldkampioenschap voor professionele reddingsteams. Een medaille zat er dit jaar niet in, maar de ervaring die de teamleden mee terug naar hun kazerne namen, was waardevoller dan het eremetaal. “Het niveau van onze jongens is een enorm pak gestegen”, vertelt hun teamchef Erik Van Campenhout.