De Bruul.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bruul. © David Legreve

Op zoek naar het geheim van Mechelen, de enige winkelstad waar net minder leegstand is: “Investeren is de boodschap — soms tot frustratie van de Mechelaar”

MechelenOveral neemt de leegstand in de shoppingstraten toe, behalve op één plek. Terwijl in alle centrumsteden het aantal winkels daalde, kwamen er in Mechelen bij. Wij gingen in de winkeldriehoek in de binnenstad op zoek naar de ingrediënten van dat succesrecept en stelden de vraag of dat ook lekker blijft lopen.

 1. Handelaars over heraanleg Onze-Lieve-Vrouwestraat: “Willen vooruitkijken”
  PREMIUM
  Mechelen

  Handelaars over heraanleg On­ze-Lie­ve-Vrou­westraat: “Willen vooruitkij­ken”

  Aannemer Houwelyckx is op de Vijfhoek gestart met de heraanleg van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Hij heeft – zonder onvoorziene omstandigheden — zeven maanden nodig om eerst een gescheiden rioleringsstelsel en vervolgens een hoogstaande bovenbouw te realiseren tot aan de Louizastraat. “We moeten door de zure appel bijten, maar vervolgens zullen we nog meer de hotspot van Mechelen zijn”, klinkt het bij de handelaars. Op de aanleg volgt meteen de vernieuwing van de Adegemstraat.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.