Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelt hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Robert Baetens en Nicole Reusens in de garage van Lisa Dirkx en Myrddin Schaaf (centraal).
Volledig scherm
Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelt hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Robert Baetens en Nicole Reusens in de garage van Lisa Dirkx en Myrddin Schaaf (centraal). © Wannes Vansina

Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

Mechelen/WalemEnkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.

  1. Inschrijvingen Kadodderloop geopend: “Wie voorinschrijft betaalt de helft van inschrijvingsgeld”
    Sint-Katelijne-Waver

    Inschrij­vin­gen Kadodder­loop geopend: “Wie voorin­schrijft betaalt de helft van inschrij­vings­geld”

    De inschrijvingen voor het loopevenement Kadodderloop zijn geopend. Op vrijdag 3 juni laat de gemeente je opnieuw de loopschoenen aantrekken voor verschillende afstanden. “Je kan voorinschrijven tot en met maandag 30 mei. Om de avond van de Kadodderloop lange wachttijden te vermijden, roepen we de lopers op om zoveel mogelijk vooraf in te schrijven. Als je voorinschrijft, betaal je trouwens maar de helft dan wanneer je de dag zelf nog inschrijft”, klinkt het. Dit jaar krijg je de keuze uit 5 en 10 km. Er vinden ook een G-loop, kleuterjogging, kinderjogging en een Fun Run plaats. Op voorhand inschrijven kost je 4 euro. Per betalende deelnemer gaat 1 euro naar Think Pink.