ROM Skippers Mechelen organiseren de vierde ‘European Show Contest Rope Skipping'.
Volledig scherm
PREMIUM
ROM Skippers Mechelen organiseren de vierde ‘European Show Contest Rope Skipping'. © Foto Legreve

Onze weekendtips voor regio Mechelen: Een ‘Rope Skipping Show’, finissage-weekend en uitwaaiwandeling

Mechelen, Lier, WillebroekMet de coronacijfers nog steeds voluit in het rood, blijft het ene evenement na het andere sneuvelen. Toch vonden we nog enkele ‘coronaproof’ activiteiten in de Mechelse regio. Van een Rope Skipping Show over een finissage-weekend tot een heuse uitwaaiwandeling: een overzicht voor het weekend van 4 en 5 december 2021.

 1. Kom de koude winterdagen door met hartverwarmende dranken in deze 7 koffiehuisjes in Mechelen en omstreken
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Kom de koude winterda­gen door met hartverwar­men­de dranken in deze 7 koffiehuis­jes in Mechelen en omstreken

  De gezellige kerstdagen zijn weer voorbij en de lente is nog lang niet in zicht. We kunnnen met andere woorden wel een bakje troost gebruiken tijdens deze koude en regenachtige dagen. Wij gingen daarom op zoek naar de 7 leukste koffiebars in Mechelen en omstreken. Van zoete latte’s in Mechelen en milkshakes in Heist-op-den-Berg tot geneeskundige theesoorten in Bornem en ijskoffie in Bonheiden: Met deze gezellige koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 1. Schooldirecteurs van Sint-Katelijne-Waver willen opnieuw bezoeken en opendeurdagen organiseren: “Alleen zó kunnen ouders een doordachte keuze maken”
  Sint-Katelijne-Waver

  Schooldi­rec­teurs van Sint-Katelijne-Wa­ver willen opnieuw bezoeken en opendeurda­gen organise­ren: “Alleen zó kunnen ouders een doordachte keuze maken”

  De directeurs van de zeven basisscholen in Sint-Katelijne-Waver zijn voorstander van nieuwe richtlijnen voor schoolbezoeken en opendeurdagen. Momenteel is het door corona niet toegelaten om ouders te laten kennismaken met de mogelijke nieuwe leerplek voor hun kind. “We kunnen wel een reservatie maken op restaurant, bij de kapper of de bank, maar een school bezichtigen is dan weer niet mogelijk”, stelt Alexandra De Clippeleer. Het kabinet van onderwijsminister Weyts laat wel een opening.