De aangeboden roze zakken werden niet meegenomen door de ophalers, maar kregen een sticker op.
Volledig scherm
De aangeboden roze zakken werden niet meegenomen door de ophalers, maar kregen een sticker op. © Wannes Vansina

Ondanks waarschuwingen toch veel roze zakken op straat: “Riskeren boete voor sluikstorten”

Werkingsgebied IVAREMAlle communicatie ten spijt werden op 1 april toch nog veel roze zakken aangeboden voor ophaling. IVAREM raadt de eigenaars aan deze zo snel mogelijk weer binnen te nemen. “Overtreders riskeren een GAS-boete voor sluikstorten.”

 1. Sluiting horeca in Mechelen en Lier verloopt zonder problemen
  Mechelen/Lier

  Sluiting horeca in Mechelen en Lier verloopt zonder problemen

  De sluiting van de horecazaken in Mechelen, Willebroek en Lier is op zaterdag zonder problemen verlopen. Zowel politiezone Mechelen-Willebroek als Lier kenden een avond zonder noemenswaardige incidenten. “Onze ploegen zijn de hele dag op het terrein geweest om te sensibiliseren en controleren”, zegt politiewoordvoerder van zone Mechelen-Willebroek Dirk Van de Sande. “Bij sluitingsuur is alles naar wens verlopen. De maatregelen werden door zowel de klanten als zaakvoerders gerespecteerd.” In Lier moest de politie kort na sluitingstijd wel optreden op de evenementenweide aan het Lierse stadspark. “Na de sluiting van de horecazaken was er wat volk afgezakt naar de weide. Toen we ter plaatse kwamen, is iedereen rustig naar huis vertrokken”, aldus woordvoerder van politiezone Lier Magalie Derboven.
 2. Fransman wordt verdacht van drugstrafiek
  Mechelen

  Fransman wordt verdacht van drugstra­fiek

  Benjamin D. uit Frankrijk moest zich vandaag voor de rechter komen verantwoorden voor het transporteren van drugs. Hij werd in Mechelen tegengehouden door de politie tijdens een controle. Niet enkel was hij onder invloed van cannabis, hij had ook nog een hoeveelheid drugs op zak. Volgens het parket waren er daarom vermoedens van drugstrafiek. Het vorderde op zitting naast een celstraf van vier maanden ook nog een geldboete tot 400 euro effectief. Opdagen voor zijn proces deed de Fransman niet. Hij liet verstek gaan. Binnen de maand maakt rechter Theo Byl zijn vonnis bekend.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije