Een van de nieuwe investeringen: de opwaardering van de straten langs de Binnendijle. Er wordt vergeleken met de Zandpoortvest.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de nieuwe investeringen: de opwaardering van de straten langs de Binnendijle. Er wordt vergeleken met de Zandpoortvest. © David Legreve

Ondanks enorme kostprijs corona plant Mechelen voor 21,7 miljoen aan nieuwe investeringen

MechelenDe coronafactuur voor de stad Mechelen loopt op tot 17,6 miljoen euro. Toch besliste het stadsbestuur niet de tering naar de nering te zetten, maar wel voor deze bestuursperiode 21,7 miljoen euro extra te voorzien voor het vernieuwen en vergroenen van de stad. “Het beste antwoord op de uitdagingen van de crisis is om te blijven investeren in de toekomst van de stad.”

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. FOTOREEKS. Winkelpark Malinas vijf weken voor opening: “Tot 1.000 medewerkers tegelijk nodig om alles af te werken”
  PREMIUM
  Mechelen

  FOTOREEKS. Winkelpark Malinas vijf weken voor opening: “Tot 1.000 medewer­kers tegelijk nodig om alles af te werken”

  Winkelpark Malinas opent zoals vooropgesteld op 28 oktober de deuren. Hoewel de negentien winkels en een grote horecazaak op dit ogenblik niet veel meer zijn dan grote, kale ruimtes, zullen ze tegen dan helemaal zijn afgewerkt en ingevuld. Om dat klaar te spelen, zullen de komende weken tot duizend medewerkers tegelijkertijd op de site aan de slag zijn.