Jitske Van den Broeck, Margot Van den Berge, Gilbert Vercammen (Gymflex), Jutta Verkest, burgemeester Vandersmissen, schepen Labsir en voorzitter van de sportraad Tinus Joosten
Volledig scherm
Jitske Van den Broeck, Margot Van den Berge, Gilbert Vercammen (Gymflex), Jutta Verkest, burgemeester Vandersmissen, schepen Labsir en voorzitter van de sportraad Tinus Joosten © Marc Aerts

Olympisch gymnaste Jutta Verkest (15) gehuldigd door thuisstad: “Heel Mechelen is trots op haar”

MechelenIn het stadhuis van Mechelen werd zaterdag gymnaste Jutta Verkest (15 jaar) in de bloemetjes gezet door burgemeester Alexander Vandersmissen en sportschepen Abdrahman Labsir. De jonge Mechelse maakte de laatste maanden indruk op het Europees kampioenschap en de Olympische Spelen in Tokio. 

 1. Gemeenteraad gaat alweer digitaal
  Mechelen

  Gemeente­raad gaat alweer digitaal

  De Mechelse gemeenteraad vergadert vanavond alweer digitaal. De zitting zou eigenlijk in de raadszaal in het stadhuis doorgaan, maar de burgemeester besliste te elfder ure om deze af te gelasten en te vervangen door een vergadering via Microsoft Teams. Aanleiding is uiteraard de evolutie van de besmettingscijfers en het aandeel van volledig gevaccineerden in het bijzonder. Het publiek kan de zitting volgen op het YouTube-kanaal van de stad. De gemeenteraad vond dit jaar nog maar een keer niet-digitaal plaats: vorige maand.
 1. Lander Stockx en VC Rijmenam kloppen Sint-Amands in topper en zijn nieuwe leider ondanks trainerswissel. “We willen meedoen voor de prijzen”
  voetbal vierde provinciale D

  Lander Stockx en VC Rijmenam kloppen Sint-Amands in topper en zijn nieuwe leider ondanks trainers­wis­sel. “We willen meedoen voor de prijzen”

  VC Rijmenam is de nieuwe leider in vierde provinciale D na een 0-1-zege op het veld van Sint-Amands. Dat kon tot zondag na zeven wedstrijden nog een perfect rapport voorleggen, maar Lander Stockx diende de thuisploeg de eerste nederlaag toe en loodste Rijmenam meteen naar de koppositie. Een toch wel straffe prestatie van de bezoekers die het al een tweetal weken zonder T1 moesten stellen. Maar daar komt morgen (dinsdag) verandering in.