Stad Mechelen vraagt de NMBS om de perrons en de in- en uitgangen van de twee treinstations rookvrij te maken.
Volledig scherm
Stad Mechelen vraagt de NMBS om de perrons en de in- en uitgangen van de twee treinstations rookvrij te maken. © David Legreve

Nooit meer roken op het perron of in het station: NMBS en minister positief over initiatief stad Mechelen

MechelenEen sigaretje opsteken tijdens het wachten op de trein? Als het van de NMBS afhangt, dan kan dat binnenkort niet meer. De spoorwegmaatschappij reageert dan ook opgetogen op de uitgestoken hand van de stad Mechelen. Die vroeg in een brief om zowel de perrons als de in- en uitgangen van de twee Mechelse treinstations rookvrij in te richten. “We worden als melaatsen aangepakt”, reageren rokers.

  1. Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”
    PREMIUM
    Mechelen/Hofstade

    Evy gaat van quasi verlamd tot 10km stappen: “Ben er blijven in geloven”

    “Ik ben vooral dankbaar voor wat ik heb teruggekregen, eerder dan te klagen over wat weg is.” Het positivisme van Evy Selleslagh (31) uit Hofstade dwingt respect af. Ze heeft na een kankerdiagnose niet bepaald de gemakkelijkste periode achter de rug, maar na twee jaar revalidatie bij AZ Sint-Maarten staat ze er weer. Ook letterlijk en dat mag haast een wonder heten, want geen arts die durfde beloven dat ze na haar operatie ooit nog zou kunnen stappen. Intussen wandelt ze 10km en speelt ze badminton.