Lancering van het Beschermd Natuurpark Rivierenland in oktober vorig jaar. Sindsdien gebeurde er niet veel meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Lancering van het Beschermd Natuurpark Rivierenland in oktober vorig jaar. Sindsdien gebeurde er niet veel meer. © David Legreve

Nog geen boom geplant op Sylvester: Beschermd Natuurpark Rivierenland kent valse start (al werd elders wél vooruitgang geboekt)

MechelenDe symbolische start van het Beschermd Natuurpark Rivierenland is een valse start gebleken. Het vroegere voetbalstadion Sylvester zou plaats maken voor een bos van een hectare, maar sindsdien werd daar nauwelijks een steen verlegd, laat staan een boom geplant. Intussen moest de initiële ambitie voor de oprichting van het natuurpark flink in de hoogte worden bijgesteld. “De lancering was geen fake news. We hebben elders al belangrijke stappen gezet”, reageert de stad.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Herbebossing voetbalveld symbolisch startschot Natuurpark Rivierenland: “De ambitie: 265 hectare nieuw bos”
  PREMIUM

  Herbebos­sing voetbal­veld symbolisch startschot Natuurpark Rivieren­land: “De ambitie: 265 hectare nieuw bos”

  Stad Mechelen, Agentschap Natuur en Bos (ANB) en Natuurpunt hebben vrijdag symbolisch een ambitie ondertekend voor de oprichting van Beschermd Natuurpark Rivierenland. Dat gebeurde aan het vroegere ‘voetbalstadion’ Sylvester, dat dit najaar volledig wordt bebost. Het is nog maar een begin. Om de ambitie van 265 hectare bijkomend bos kracht bij te zetten, gaat de stad op zoek naar een bosintendant.
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).