Opnames met Samson en Marie op de Grote Markt van Mechelen
Volledig scherm
Opnames met Samson en Marie op de Grote Markt van Mechelen © David Legreve

Nieuwe reeks Samson & Marie deels opgenomen op Grote Markt

MechelenMechelen blijkt ‘Samson & Marie’ afgelopen Maanrock goed te zijn bevallen, want ze keerden deze week terug voor opnames.

 1. Brandweer rukt uit voor bermbrandje
  Mechelen

  Brandweer rukt uit voor bermbrand­je

  De brandweer van Mechelen is donderdagnamiddag moeten uitrukken naar de oprit van de E19 ter hoogte van het Battelcomplex. Het gras in een berm naast de rijbaan had er vuur gevat. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar door de interventie van de Mechelse pompiers werd de rijbaan afgesloten voor het verkeer. Dat moest een lokale omleiding volgen. Na iets meer dan een half uurtje kon de rijbaan opnieuw worden vrijgegeven voor het verkeer. Over de oorzaak van de brand is voorlopig niets geweten.
 2. Katelijnse zomerschool zoekt extra lesgevers voor lessen in augustus
  Sint-Katelijne-Waver

  Katelijnse zomer­school zoekt extra lesgevers voor lessen in augustus

  Het lokaal bestuur van Sint-Katelijne-Waver zoekt extra lesgevers voor de zomerschool die van 8 tot en met 20 augustus wordt georganiseerd in samenwerking met de basisscholen. Een lerarendiploma is niet vereist, een speelse manier van werken wel. Een verloning is voorzien. “Tijdens de voormiddag krijgen de kinderen les in Vinkenhof. In de namiddag gaan de kinderen naar de vakantiewerking in de Schrans. Het doel van de lessen in de voormiddag is taalstimulering in brede zin”, klinkt het. Kandidaten mogen zich melden via het aanmeldingsformulier op de website van de gemeente of via kind@skw.be.