Buurtbewoners zijn het niet eens met de plannen van IVAREM voor de bouw van een afvaloverslaghal.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners zijn het niet eens met de plannen van IVAREM voor de bouw van een afvaloverslaghal. © Marc Aerts

Nieuwe aanvraag IVAREM doet opnieuw stof opwaaien: “Afvalhal hoort niet thuis in woonwijk”

MuizenDe nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag van IVAREM voor de bouw van een afvaloverslaghal op de Leuvensesteenweg in Muizen doet opnieuw stof opwaaien. Buurtbewoners blijven zich uitspreken tegen de plannen van de intercommunale. “Vanzelfsprekend zal de overslaghal zorgen voor extra verkeer en geur- en lawaaihinder voor de directe omwonenden”, zeggen ze. IVAREM spreekt dat tegen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. 25.000 ton ziekenhuis maakt plaats voor woonproject Maarten: “Buurt voor iedereen”
  PREMIUM
  Mechelen

  25.000 ton ziekenhuis maakt plaats voor woonpro­ject Maarten: “Buurt voor iedereen”

  “Zoals iedereen hier vroeger welkom was in de ‘kliniek Peeters’, zo zal elke Mechelaar welkom zijn na voltooiing van de site.” Dat heeft projectontwikkelaar Pieter Vanhout donderdag gezegd bij de officiële start van de afbraak van het leegstaande ziekenhuis in de Leopoldstraat. De site wordt eind 2024 het thuis van 95 gezinnen en onder meer een hotel, maar de rotatieparking en het parkje komen er voor iedereen.
 2. Pakjesbezorger riskeert jaar cel voor diefstal van pakketten
  Mechelen

  Pakjesbe­zor­ger riskeert jaar cel voor diefstal van pakketten

  Een 22-jarige Bulgaar uit Sint-Jans-Molenbeek riskeert een celstraf van één jaar effectief voor het stelen van verschillende postpakketten. De twintiger werkte voor een koerierbedrijf in het Mechelse. “Met regelmaat van klok stal hij verschillende pakketten en verkocht de inhoud verder op het internet”, zei openbaar aanklager Karel Berteloot. Hij vroeg aan de rechtbank om de twintiger naast een celstraf ook te veroordelen tot het betalen van een geldboete van zo’n 800 euro. De feiten werden niet betwist, maar de hoeveelheid wel. Volgens de speurders was hij ervandoor gegaan met 35 pakketten, naar eigen zeggen bleef het maar bij een vijftal. “Dit dossier is bekeken vanuit een tunnelvisie”, zei de advocaat van de twintiger. “Men ging er vanaf het begin vanuit dat hij de dader was en leggen hem nu alles ten laste.” Hij vroeg enige mildheid aan de rechter. Naar eigen zeggen pleegde hij de diefstal uit financiële overweging. Zo werd hij maar voor 4 uur betaald terwijl hij er eigenlijk 8 werkte. Vonnis op 22 maart.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden