Een bus van vervoersmaatschappij De Lijn op de Mechelse Zandpoortvest. Eind 2021 wordt een nieuw vervoerplan voor de regio van kracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bus van vervoersmaatschappij De Lijn op de Mechelse Zandpoortvest. Eind 2021 wordt een nieuw vervoerplan voor de regio van kracht. © David Legreve

Nieuw openbaar vervoerplan regio Mechelen: aangepaste buslijnen, behoud Flexbussen en meer deelfietsen

Mechelen/regioVervoerregio Mechelen heeft een nieuw openbaar vervoerplan uitgedokterd dat vanaf december volgend jaar in voege gaat. Op basis van overleg en studiewerk werden onder andere verschillende busverbindingen aangepast. Daarnaast zal men in het Mechelse extra gaan inzetten op deelfietssystemen en wordt het proefproject met de Flexbussen in Klein-Brabant bestendigd.

 1. Man (41) betast zijn penis in nabijheid van spelende kinderen
  Mechelen

  Man (41) betast zijn penis in nabijheid van spelende kinderen

  Het parket in Mechelen wil een 41-jarige man laten interneren. De veertiger stond terecht voor openbare zedenschennis. Hij betastte zijn penis op een speelpleintje in het centrum van Mechelen. Op dat moment waren er enkele kinderen aan het spelen. Een dag nadien kreeg de politie een identieke melding binnen over dezelfde man. Het parket wilde de man eerder ook al laten onderzoeken, maar hij kwam nooit opdagen bij de psycholoog. Zijn advocate Evelien Jacobs bleek akkoord te gaan met de gevraagde internering, maar was eerder voorstander van een straf met probatie-uitstel. Op 15 februari maakt de rechter haar beslissing bekend.
 1. Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader
  Play
  Op Interventie

  Overvaller bedreigt personeel met neppistool: politie toont klopjacht op dader

 2. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"