De vier slechtvalkkuikens werden dinsdagavond door Gust De Weerdt geringd.
Volledig scherm
De vier slechtvalkkuikens werden dinsdagavond door Gust De Weerdt geringd. © Natuurpunt Mechelen

Natuurpunt laat met telescopen naar slechtvalken kijken

MechelenNatuurpunt Mechelen zet morgen zaterdag telescopen op de Schoenmarkt. Passanten kunnen ermee naar de slechtvalken en hun nest op de Sint-Romboutstoren kijken.

 1. Motorrijder aan de kant gezet nadat hij snelheden haalde tot 200 kilometer per uur: “Hij zei dat hij voorzichtig was na eerder zwaar ongeval en liet zelfs zijn littekens zien”
  Putte

  Motorrij­der aan de kant gezet nadat hij snelheden haalde tot 200 kilometer per uur: “Hij zei dat hij voorzich­tig was na eerder zwaar ongeval en liet zelfs zijn littekens zien”

  Een 29-jarige man uit Putte zal het binnenkort mogen gaan uitleggen aan de politierechter. De twintiger werd zondag uit het verkeer gehaald nadat hij met zijn motorfiets aan een zeer onaangepaste hoge snelheid reed. “Op een bepaald moment reden onze collega’s 200 kilometer per uur en reed de motorrijder alsnog van hen weg”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.
 2. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!