De regenboogvlag wappert op de Sint-Romboutstoren.
Volledig scherm
De regenboogvlag wappert op de Sint-Romboutstoren. © David Legreve

Na polemiek tijdens EK voetbal: Mechelen hijst opnieuw regenboogvlag

MechelenHet stadsbestuur van Mechelen heeft vandaag de regenboogvlag – een internationaal symbool van diversiteit - gehesen op de Sint-Romboutstoren. De timing van deze actie is niet toevallig. Enkele dagen geleden liet de Europese voetbalbond Uefa nog weten dat de Allianz Arena in München niet in de regenboogkleuren mag worden verlicht tijdens de EK-match tussen Duitsland en Hongarije.

 1. Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Vuelta
  8

  Kan Remco Evenepoel de Ronde van Spanje winnen? Schrijf je in voor de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro

  Vrijdag 19 augustus gaat de Ronde van Spanje van start. Blikvanger aan het vertrek in het Nederlanse Utrecht is onze Remco Evenepoel. De 22-jarige Belg is een van de topfavorieten om de eindzege in de wacht te slepen, maar de concurrentie is niet van de poes. Denk jij dat hij aan het langste eind kan trekken? Bewijs dat je de grootste kenner bent met de Gouden Vuelta en maak kans op 5.000 euro cash.
 2. Nick stapt Dodentocht voor pleegzoon met beperking: “Montano in ons gezin opnemen, was beste beslissing ooit”
  PREMIUM
  Weerde/Bonheiden/Bornem

  Nick stapt Dodentocht voor pleegzoon met beperking: “Montano in ons gezin opnemen, was beste beslissing ooit”

  Nick Vancayzele (46) uit Weerde stapt komend weekend de Dodentocht voor een goed doel: Villa Praline, het dagcentrum in wording voor zijn pleegzoon Montano (22) en andere personen met een beperking. “Mijn vrouw en ik waren een halfjaar van de schoolbanken toen we hem in ons gezin opnamen. Het was een stap in het ongewisse, maar de beste die we ooit hebben gezet.” Sponsoren kan hier.