Koningin Mathilde bracht enkele weken geleden een bezoek aan het Hof van Busleyden en de expo 'Kinderen van de Renaissance'
Volledig scherm
Koningin Mathilde bracht enkele weken geleden een bezoek aan het Hof van Busleyden en de expo 'Kinderen van de Renaissance' © Photo News

Museum Hof van Busleyden in finale voor internationale museumprijs

MechelenDe prijs voor museum van het jaar zat er niet in, maar het Mechelse Hof van Busleyden heeft wel een speciale aanbeveling gekregen.

 1. Rekwisiteur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”
  PREMIUM
  Tienen/Mechelen

  Rekwisi­teur Dries (30) mag het uitleggen aan de politie: “Neen, ik heb mijn vader niet vermoord. Het is gewoon een pop”

  Hulpdiensten rukten woensdagochtend massaal uit voor een levenloos lichaam in een geparkeerde wagen in de Gilainstraat. De scène leek recht uit een (slechte) film te komen waarin Dries Vanoirbeek (30) uit Tienen plots de hoofdrol kreeg van hoofdverdachte van een moord. “Toen ik het raam opende, zag ik de hulpdiensten en tal van agenten en brandweerlui staan. Over mijn wagen was een rood tentje geplaatst. Tja, mijn mond viel letterlijk open van verbazing”, zegt Dries die intussen gelukkig wel weer wat kan lachen.
 2. Chauffeur wisselt van plaats met vrouw om alcoholcontrole te omzeilen: “Zijn rijbewijs lag nog op de politierechtbank”
  Mechelen

  Chauffeur wisselt van plaats met vrouw om alcoholcon­tro­le te omzeilen: “Zijn rijbewijs lag nog op de politie­recht­bank”

  Een man heeft afgelopen weekend geprobeerd om een alcoholcontrole te omzeilen. Hij deed dat op de Guido Gezellelaan. Bij het opmerken van de politiecontrole, wisselde hij van plaats met zijn vrouw. De politie merkte dat op en confronteerde hem daarmee, hij ontkende dat ook niet. Volgens de vaststellingen van de politie bleek dat hij geen rijbewijs had.