Voorzitter van Mechelen Feest Kristof Calvo en de organisator van de lichtwandelingen Maarten Dever in de Sint-Romboutskathedraal/Gaia van de Britse kunstenaar Luke Jerram in de kathedraal van Liverpool tijdens het City Council’s River Festival in 2019.
Volledig scherm
Voorzitter van Mechelen Feest Kristof Calvo en de organisator van de lichtwandelingen Maarten Dever in de Sint-Romboutskathedraal/Gaia van de Britse kunstenaar Luke Jerram in de kathedraal van Liverpool tijdens het City Council’s River Festival in 2019. © Wannes Vansina/Michael Jones

Muizenaar ontwikkelt drie lichtwandelingen: “Ze vonden het super, maar ik moest elk dorp doen”

Mechelen“Ze vonden het super, maar ik moest elk dorp doen.” Maarten Dever kreeg een onverwacht antwoord van Mechelen Feest toen hij voorstelde om een lichtwandeling te organiseren in Muizen. Hij ging meteen aan de slag. Het resultaat: drie lichtwandelingen. De persvoorstelling vond niet toevallig plaats in de Sint-Romboutskathedraal, waar vanaf de start van ‘Mechelen Houdt Je Warm’ (10 december) een imposante aardbol komt.

 1. Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcontrolesysteem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet”
  Bonheiden

  Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcon­tro­le­sys­teem: “Een private partner die uit winstbejag een gemeente verbiedt om wegenwer­ken uit te voeren, dat kan niet”

  Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. “Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen”, aldus de minister.
 2. Charlotte zet bakkerstraditie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”
  PREMIUM
  Mechelen/Sint-Katelijne-Waver

  Charlotte zet bakkerstra­di­tie De Graef op haar manier verder: “Bezoekers ’t Salon verwennen met afternoon tea”

  Charlotte De Graef (31) opent morgen dinsdag ’t Salon, een nieuw horeca-adresje achter het stadhuis van Mechelen. In een decor dat zo lijkt te zijn weggeplukt bij de bomma, bedient ze haar klanten met een lekkere kop koffie of een ‘tasje’ thee. Dé specialiteit is echter afternoon tea, met onder meer huisgemaakte scones. Daarmee zet ze op haar manier de bakkerstraditie De Graef van haar ouders en grootouders verder, want aan hun verhaal in Sint-Katelijne-Waver komt na meer dan vijftig jaar stilaan een eind.