Wegwerpmondmaskers
Volledig scherm
Wegwerpmondmaskers © Tim Van der Zeypen

Mondmaskers verplicht op rechtbank: “We stellen er ter beschikking in ruil voor vrijwillige bijdrage aan Kom op tegen Kanker”

Wie vanaf vandaag op de rechtbank in Mechelen moet zijn, is verplicht om een mondmasker te dragen. “Anders kom je de rechtbank niet in”, klink het streng. Aan de bezoekers wordt gevraagd om mondmaskers mee te nemen van thuis maar de rechtbank stelt er ook zelf ter beschikking.

 1. Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Rechtbank behandelt enkel dringende zaken: “Wie niet wordt opgeroepen, is hier niet welkom”

  Op de rechtbank in Mechelen zijn maandagvoormiddag alleen dringende zaken en zaken met aangehouden verdachten behandeld. Alle andere zittingen werden uitgesteld. “In de veronderstelling dat de huidige preventieve maatregelen tegen die tijd zijn teruggeschroefd”, zei rechter Jessica Bourlet. De preventieve maatregelen, die in Mechelen al sinds vorige week vrijdag werden opgemaakt, werden wel aangescherpt.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.