Een eerste ontwerp voor sportsite Uilmolenweg in Mechelen.
Volledig scherm
Een eerste ontwerp voor sportsite Uilmolenweg in Mechelen. © Tijdelijke Maatschap Archilles – Omgeving

Miljoen euro subsidie voor sport- en recreatiesite Uilmolenweg

MechelenMechelen krijgt in het kader van het Vlaams subsidieproject ‘Sportspurt’ een subsidie van 987.500 euro voor de ontwikkeling van de nieuwe multifunctionele sport- en recreatiesite langs de Uilmolenweg.

 1. Tattoo Freedom is klaar met opbouw van hondenasiel in Bosnië: “In april keren we terug”
  Mechelen

  Tattoo Freedom is klaar met opbouw van honden­asiel in Bosnië: “In april keren we terug”

  Tattoo Freedom uit Mechelen is klaar met de opbouw van het hondenasiel in het Bosnische Novo Brcko. De tattooshop tatoeëerde begin dit jaar 24 uur lang om geld in het laatje te brengen voor het goede doel. Om en bij de 5.000 euro werd er ingezameld. Daarnaast werden er nog twee eetdagen georganiseerd in Duffel. Deze maand trokken een tiental collega’s van de Freedom Clan naar Bosnië om aan de werken te beginnen. “Ondertussen zijn deze werken afgerond. Er is momenteel ruimte voor een 18-tal honden een een ruime uitloop. In april 2023 keren we terug naar het asiel om enkele uitbreidingswerken te doen. Het zal dan drie keer zo groot worden. Nogmaals onze dank aan de vele mensen die ons hebben ondersteunt en dit mogelijk hebben gemaakt”, aldus zaakvoerder van Tattoo Freedom Marc Willems.
 2. Lions Clubs ontvangen 135 Oekraïense kinderen in ZOO Planckendael: “Een dag ontspanning om hun zinnen te verzetten”
  Muizen

  Lions Clubs ontvangen 135 Oekraïense kinderen in ZOO Plancken­dael: “Een dag ontspan­ning om hun zinnen te verzetten”

  Zes Lions Clubs uit het Antwerpse ontvingen op zaterdagmorgen 135 Oekraïense kinderen en hun ouders voor een dagje in ZOO Planckendael. De serviceclubs voorzagen het vervoer van en naar het dierenpark, het eten voor de gasten en betaalden hun toegangstickets. “De gezinnen konden zich aanmelden via de OCMW’s van Zoersel, Brasschaat en Linkeroever. Het is een gigantische organisatie, want naast de vele kinderen en ouders werden er ook tolken uitgenodigd om de gasten welkom te heten en te begeleiden. Met dit initiatief willen we de Oekraïense gezinnen een dagje ontspanning aanbieden, een dag ze hun zinnen kunnen verzetten. Op het einde van de dag ontvangen de kinderen een kleurboek met daarin een woordje uitleg in zowel het Oekraïens als het Nederlands”, zegt voorzitter van Lions Minerva Antwerpen Zoersel Oswald Vansintejan.