Lieve Coeckelbergh verhuurt 9 domiciliekamers in een huis naast haar eigen woning
Volledig scherm
Lieve Coeckelbergh verhuurt 9 domiciliekamers in een huis naast haar eigen woning © David Legreve

“Mijn huurders op straat zetten? Daar kan ik niet mee leven!”

“Wat moet ik tegen mijn negen huurders zeggen? ‘Toedeloe mannen, de straat op’?” Lieve Coeckelbergh (70) neemt het niet dat ze de stad voortaan jaarlijks 21.600 euro moet betalen voor de verhuur van haar domiciliekamers. “Ik bied kwetsbare mensen een tijdelijke oplossing.”

1 reactie

 • Chris Troniseck

  3 jaar geleden
  Men moet meer ruimte geven aan mensen die op minder ruimte willen (kunnen, moeten) wonen ...
 1. Bart is ‘veiligste vrachtwagenchauffeur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik een vrachtwagen”
  PREMIUM
  Affligem/Willebroek

  Bart is ‘veiligste vrachtwa­gen­chauf­feur’ van 2022: “Tot mijn 26ste reed ik alleen met de bromfiets, vier jaar later zat ik een vrachtwa­gen”

  Bart De Smedt (50) uit Affligem is De Gouden Ridder van de Weg 2022, een jaarlijkse bekroning voor een vrachtwagenchauffeur die al tien jaar ongevallenvrij rijdt. De chauffeur van Nedcargo Logistics uit Willebroek doet zelfs straffer, want in zijn carrière van twintig jaar was hij nog nooit bij een ongeval betrokken. “Geluk op de baan speelt een rol”, aldus Bart.
 2. Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”
  PREMIUM
  Peulis/Mechelen

  Gabryella blikt tevreden terug op finale Belgian Junior Coffee Ambassador: “Mijn koffie was de beste”

  Gabryella Massaruto (18) uit Peulis heeft dinsdag haar schooljaar in schoonheid beëindigd met deelname aan de finale van Belgian Junior Coffee Ambassador. Ze zette de jury haar beste ‘slow coffee’ voor. De boon valt niet ver van de koffieplant. “Als kind zag ik mijn grootmoeder koffie telen in haar boerderij”, vertelt de half Braziliaanse half Italiaanse.
 3. Celstraf van 1 jaar met uitstel voor 18-jarige fietsendief
  Mechelen

  Celstraf van 1 jaar met uitstel voor 18-jarige fietsen­dief

  De rechter in Mechelen heeft een 18-jarige uit Marokko veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar met uitstel. Ook de geldboete van 800 euro werd voor de komende drie jaar uitgesteld. Hij werd samen met een kompaan schuldig bevonden aan de diefstalpogingen van enkele fietsen in het centrum van Mechelen. De kompaan liet destijds verstek gaan en kreeg vandaag een celstraf van 10 maanden met uitstel opgelegd. De 18-jarige heeft de diefstalpogingen nooit betwist. “Maar het was nooit mijn bedoeling om iets te pikken”, verklaarde hij aan de rechter.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.