Laura Pelgrims toont haar affiche, samen met de burgemeester van Binche, Laurent Devin.
Volledig scherm
Laura Pelgrims toont haar affiche, samen met de burgemeester van Binche, Laurent Devin. © Foto RV

"Mijn eerste wedstrijd en meteen prijs"

MECHELEN"Ik heb altijd graag getekend, maar durfde er nooit echt iets mee te doen." De Mechelse Laura Pelgrims (21) had het beter wél gedaan, want haar eerste deelname aan een wedstrijd was er meteen 'boenk' op. Haar inzending werd verkozen tot affiche voor het geroemde carnaval van Binche.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”
  PREMIUM
  Mechelen

  Wim Jorissen krijgt portret van vader en VU-oprichter cadeau: “Wist niet eens dat het bestond!”

  “Kijk die ogen! Het zijn precies de ogen van een levende persoon. En met die vriendelijke blik herinner ik hem mij ook.” Wim Jorissen (61) spreekt vol lof over een prachtig portret van zijn bekende vader dat hij zopas kreeg van een bevriende advocaat. Het werd gemaakt in opdracht van de Volksunie (VU) zo’n veertig jaar geleden, maar de zoon wist niet af van het bestaan. Tot nu. Het kreeg een ereplek. “Papa was altijd mijn grote voorbeeld, al heb ook ik daar een prijs voor moeten betalen.”
 1. “Marokkaanse kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtegalenpark
  Play

  “Marokkaan­se kuthoer”: bestuurder scheldt moeder van twee de huid vol aan Nachtega­len­park

 2. Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervolging
  Play

  Slippende BMW raakt op een haar na andere auto na wilde achtervol­ging