'Kinderen van de Renaissance' werd geopend door Koningin Mathilde
Volledig scherm
'Kinderen van de Renaissance' werd geopend door Koningin Mathilde © Photo News

Meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling gaat laatste week in

MechelenKinderen van de Renaissance in het Hof van Busleyden gaat zijn laatste week in. De expo is met 25.000 bezoekers de meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling ooit in het Mechelse museum.

 1. Koningin bezoekt uitzonderlijke expo in Hof van Busleyden: “Na drie jaar werk mocht dit niet sluiten”
  PREMIUM
  Mechelen

  Koningin bezoekt uitzonder­lij­ke expo in Hof van Busleyden: “Na drie jaar werk mocht dit niet sluiten”

  Koningin Mathilde heeft donderdagvoormiddag ‘Kinderen van de Renaissance’ bezocht, een bijzondere expo over een uitzonderlijke Mechelse en tegelijk Europese geschiedenis: die van drie opeenvolgende generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsjes en prinsesjes die er werden opgevoed. Curator Samuel Mareel was bijzonder blij hare majesteit te mogen rondleiden in zijn internationale tentoonstelling aangezien het ook betekent dat de musea mogen openblijven. “Ik heb hier drie jaar aan gewerkt.”
 2. Duo schuldig aan resem diefstallen en inbraken
  Mechelen

  Duo schuldig aan resem diefstal­len en inbraken

  Twee jongeren zijn door de rechtbank in Mechelen schuldig bevonden aan een resem diefstallen en inbraken. Deze dateren van eerder dit jaar. In mei werden de twee opgepakt. Toen werden ze op heterdaad betrapt bij een inbraak in een personenwagen in Mechelen. Op basis van camerabeelden kon de politie één van de mannen linken aan een hele resem feiten. Zo werd hij herkend bij een inbraak in Zemst en bij drie diefstallen aan het station van Mechelen. Hij ging er toen vandoor met een fietszadel, een fiets en een moutainbike. Hij kreeg van de rechter een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 1.600 euro met uitstel opgelegd. Zijn kompaan werd tot slot veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden effectief.
 1. 
Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfrissend drankje
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Passade tot Zomercafé Rupel: in deze 6 hippe zomerbars in de regio Mechelen geniet van je een verfris­send drankje

  De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wij gingen voor jou op zoek naar de hipste en leukste zomerbars in de regio Mechelen. Van Passade in Mechelen tot Zomercafé Rupel in Rumst. Op deze gezellige plekjes is het heerlijk vertoeven tijdens deze hitte.