'Kinderen van de Renaissance' werd geopend door Koningin Mathilde
Volledig scherm
'Kinderen van de Renaissance' werd geopend door Koningin Mathilde © Photo News

Meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling gaat laatste week in

MechelenKinderen van de Renaissance in het Hof van Busleyden gaat zijn laatste week in. De expo is met 25.000 bezoekers de meest succesvolle tijdelijke tentoonstelling ooit in het Mechelse museum.

 1. Koningin bezoekt uitzonderlijke expo in Hof van Busleyden: “Na drie jaar werk mocht dit niet sluiten”
  PREMIUM
  Mechelen

  Koningin bezoekt uitzonder­lij­ke expo in Hof van Busleyden: “Na drie jaar werk mocht dit niet sluiten”

  Koningin Mathilde heeft donderdagvoormiddag ‘Kinderen van de Renaissance’ bezocht, een bijzondere expo over een uitzonderlijke Mechelse en tegelijk Europese geschiedenis: die van drie opeenvolgende generaties Bourgondisch-Habsburgse prinsjes en prinsesjes die er werden opgevoed. Curator Samuel Mareel was bijzonder blij hare majesteit te mogen rondleiden in zijn internationale tentoonstelling aangezien het ook betekent dat de musea mogen openblijven. “Ik heb hier drie jaar aan gewerkt.”
 2. Duffels dansfestival Natural Highs Festival laat antibacteriële laag aanbrengen op dj-installatie en toiletten: “Willen de veiligste danservaring van het land aanbieden”
  Duffel

  Duffels dansfesti­val Natural Highs Festival laat antibacte­riële laag aanbrengen op dj-installa­tie en toiletten: “Willen de veiligste danserva­ring van het land aanbieden”

  Natural Highs Festival in Duffel wordt naar eigen zeggen het ‘veiligste festival van België’. De organisatie schakelt een bedrijf uit Hombeek in om de dj-installatie, tap en toiletten te behandelen met een een antivirale en antibacteriële coating. “We willen aan het publiek en de gemeente tonen dat we nog een extra stap willen zetten om het hier veilig te houden”, klinkt het.