David Van Damme van restaurant ViaVia in Mechelen bij het Generatie Rookvrij-bord aan de ingang van de Kruidtuin.
Volledig scherm
David Van Damme van restaurant ViaVia in Mechelen bij het Generatie Rookvrij-bord aan de ingang van de Kruidtuin. © David Legreve

Mechels restaurant ViaVia bant sigaret van terras: “Iedereen reageert positief, ook rokers”

MechelenEen sigaret opsteken op het terras van ViaVia in Mechelen, mag niet meer. Het restaurant in stadspark De Kruidtuin besliste twee maanden geleden om het roken aan banden te leggen. Daar hadden ze goede redenen voor. “Zelfs rokers reageren positief op onze beslissing”, zegt uitbater David Van Damme.

 1. François is terug van klimactie op Mont Ventoux voor goed doel: “Geen dertig beklimmingen, maar wel een nieuw record”
  PREMIUM
  Bonheiden/Keerbergen

  François is terug van klimactie op Mont Ventoux voor goed doel: “Geen dertig beklimmin­gen, maar wel een nieuw record”

  Fitnessuitbater en fervent fietser François van Velthoven (52) heeft vorige week de mythische Mont Ventoux vijftien keer beklommen voor het goede doel. Op zondag kwam hij aan in Bonheiden voor een officiële verwelkoming en kon hij een beweegrobot overhandigen aan Marthe (7). In eerste instantie had François dertig beklimmingen voor ogen, maar een mistral gooide roet in het eten. “Maar mijn missie is geslaagd. Marthe is content, dus ik ook”
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. SC Duffel wist 0-3-achterstand uit in slothalfuur en pakt eerste zege in spektakelderby tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”
  voetbal derde provinciale B

  SC Duffel wist 0-3-achter­stand uit in slothalf­uur en pakt eerste zege in spektakel­der­by tegen FC Katelijne (4-3): “Precies wat we nodig hadden”

  In een nog niet zo heel ver verleden was de derby tussen Duffel en FC Katelijne er een in de nationale reeksen, maar intussen vinden we beide clubs terug in derde provinciale. Een ander niveau, maar aan animo nog steeds geen gebrek. Katelijne liep zondag tot 0-3 uit, een hattrick van Öztürk, maar een goal van Kerremans bracht opnieuw spanning en de rode kaart voor bezoeker Peeters bleek een kantelpunt. Plots lukte alles voor de Duffelaars die de scheve situatie helemaal ombogen in het laatste half uur, 4-3 was de eindstand.
 1. Selim Cilt en SK Tongeren met 1-4 onderuit tegen Jong KV Mechelen: “Twee snelle doelpunten na de rust sneden onze adem af”
  voetbal tweede nationale B

  Selim Cilt en SK Tongeren met 1-4 onderuit tegen Jong KV Mechelen: “Twee snelle doelpunten na de rust sneden onze adem af”

  De 370 jeugdspelers van SK Tongeren werden voorgesteld en zorgden voor veel sfeer tijdens de komst van Jong KV Mechelen. De Maneblussers namen een verschroeiende start na de rust. Twee snelle doelpunten van Alassane Zeba en Malik Wanya sneden de adem af van de Eburonen. SK Tongeren leed een zware 1-4-nederlaag tegen een sterke en talentvol KV Mechelen.