Een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent die de Mechelse recherche in beslag nam.
Volledig scherm
Een partij namaak vuilzakken van Stad Mechelen, Stad Antwerpen en Stad Gent die de Mechelse recherche in beslag nam. © David Legreve

Mechelen vraagt schadevergoeding van meer dan 1,5 miljoen euro aan bende die vuilniszakken namaakte

Tien leden tussen 32 en 57 jaar oud van een grootschalige bende die vuilniszakken van onder meer Mechelen, Brussel en Antwerpen namaakten en vervolgens op grote schaal verkocht, hebben zich donderdagochtend moeten verantwoorden voor de rechtbank. Er werden celstraffen tussen de drie en zes jaar effectief gevorderd door het parket, maar de schadeclaim van de stad Mechelen is veel zwaarder. Hun advocaat vroeg maar liefst meer dan 1,5 miljoen euro terug van de bende. De verdediging betwiste de feiten niet helemaal, maar minimaliseerde wel.

0 reacties

 1. Geen algemeen forfait, Rapid Leest speelt het seizoen uit zoals gepland: “In schoonheid punt zetten achter dit verhaal”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Geen algemeen forfait, Rapid Leest speelt het seizoen uit zoals gepland: “In schoonheid punt zetten achter dit verhaal”

  Na de aanpassing van de fusieplannen tussen Rapid Leest en Leest United met het oog op volgend seizoen rees afgelopen week plots de vraag of eersteprovincialer Rapid Leest deze jaargang nog uit zou doen. Het huidige en afscheidnemende Rapid-bestuur keek daarvoor onder meer naar huidig sportief manager Kris Slachmuylders die volgend seizoen deel gaat uitmaken van de sportieve werking bij het nieuwe VC Leest.
 1. Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilligers hulpgoederen inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”
  Mechelen/Walem

  Ook half jaar na watersnood blijven vrijwilli­gers hulpgoede­ren inzamelen: “De mensen denken dat het is opgelost, maar niets is minder waar”

  Enkele leden van de Facebookcommunity ‘Ge zijt van Mechelen … als …’ zamelen tegen dit weekend hulpgoederen in voor de slachtoffers van de overstromingen in het dorpje Kinkempois (Angleur). Ze weten waarom ze het doen. Robert Baetens (61) werd als oud-militair meermaals geconfronteerd met watersnood, Nicole Reusens (62) maakte in 1976 de dijkbreuk van Walem mee. “Een jongen van tien is toen verdronken”, huivert ze, maar ze herinnert zich ook de solidariteit.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.