Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © Sam Vanacker

Mechelen-Noord krijgt nieuwe asfaltlaag

MechelenWayenborgstraat, de Oude Baan en de Blarenberglaan in industriezone Mechelen Noord krijgen komende week een nieuwe asfaltlaag.

 1. PFAS-vervuiling ontdekt nabij school en speeltuin in woonwijk: “Uit voorzorg nemen we de perimeter vrij groot”
  Mechelen

  PFAS-vervuiling ontdekt nabij school en speeltuin in woonwijk: “Uit voorzorg nemen we de perimeter vrij groot”

  Tientallen gezinnen van de wijk Nekkerspoel in Mechelen krijgen van de stad de raad om voorzichtig te zijn met onder meer groenten en fruit uit hun tuin. Er is een PFAS-vervuiling ontdekt, afkomstig van een bedrijfje in de Lakenmakersstraat. Volgens schepen van Leefmilieu Patrick Princen is er geen gevaar voor de kinderen van de vlakbij gelegen school De WEGwijzer en de aangrenzende speeltuin. “Ik heb expliciet de vraag gesteld of er risico’s zijn voor de school en het antwoord is nee", zegt hij.
 1. Yalda Womi, van vluchtelinge tot misskandidate: “Ooit zelfs zonder te kunnen zwemmen uit een bootje gesprongen om toch maar te kunnen ontsnappen”
  PREMIUM
  Lier

  Yalda Womi, van vluchtelin­ge tot misskandi­da­te: “Ooit zelfs zonder te kunnen zwemmen uit een bootje gesprongen om toch maar te kunnen ontsnappen”

  Yalda Womi (23) uit Lier is haar dromen aan het waar maken. Veertien jaar nadat ze als Afghaanse vluchtelinge in ons land terechtkwam, heeft Yalda een eigen schoonheidsinstituut opgericht én staat ze in de finale van Miss Wellness Beauty. “Afghaanse vrouwen worden in de media vaak triest en onderdanig afgebeeld. Dat beeld wil ik bijstellen.”