V.l.n.r. Roel Van Den Bril (bibliotheek Mechelen), Stefan De Clerck (projectcoördinator), Björn Siffer (schepen van Cultuur) en Marina De Bie (schepen van Onderwijs).
Volledig scherm
V.l.n.r. Roel Van Den Bril (bibliotheek Mechelen), Stefan De Clerck (projectcoördinator), Björn Siffer (schepen van Cultuur) en Marina De Bie (schepen van Onderwijs). © Stad Mechelen

Mechelen Leesstad 2022 wil leesmotivatie bij kinderen bevorderen

MechelenThomas More, Stad Mechelen en het Centrum voor Basiseducatie Open School slaan de handen in elkaar voor ‘Mechelen Leesstad 2022’, een project om de leesmotivatie bij kinderen uit de lagere school te bevorderen.

 1. Kris Goris is nieuwe T1 van Schriek na plots vertrek van James Van Vaerenbergh en Stein Stuyck: “Het is aan de spelers om dit te keren”
  Voetbal derde provinciale B

  Kris Goris is nieuwe T1 van Schriek na plots vertrek van James Van Vaeren­bergh en Stein Stuyck: “Het is aan de spelers om dit te keren”

  Nadat T1 James Van Vaerenbergh en T2 Stein Stuyck zondagavond hun ontslag gaven bij Schriek na de verloren competitiewedstrijd in Walem (2-1), stelde de derdeprovincialer woensdagavond een opvolger aan. Met Kris Goris haalt het een oude bekende binnen, want de 53-jarige coach begon er zijn spelerscarrière. Dit seizoen startte hij nog aan zijn derde seizoen bij eersteprovincialer Herselt, maar daar stapte hij begin november op.
 2. Stad realiseert “ongeziene begrotingsoefening van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar
  PREMIUM
  Mechelen

  Stad realiseert “ongeziene begrotings­oe­fe­ning van 24 miljoen”: een overzicht van wat dat betekent voor de Mechelaar

  Het Mechelse stadsbestuur heeft woensdag de gewijzigde meerjarenplanning tot 2025 voorgesteld na een “ongeziene begrotingsoefening”. De stad stond voor de uitdaging om 24 miljoen euro te vinden, of zowat drie procent van het budget. Er werd bespaard op de eigen werking en het investeringsritme werd getemperd. De gemeentebelastingen blijven ongewijzigd, maar de Mechelaars zullen de zoektocht naar inkomsten mogelijk toch in hun portemonnee voelen.